avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIUL POSTNATAL MAMA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIUL POSTNATAL MAMA

BUNA ZIUA,
VA ROG SA-MI SPUNETI CATE LUNI ISI POATE LUA LEGAL CONCEDIU POSTNATAL O MAMA ,CU COPIL FARA PROBLEME
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: androceul1948 , utilizator 01:11, 7 Martie 2015
1. Nu mai scrieti exclusiv cu majuscule ca este obositor de citit.

2. Concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) se poate acorda in conditiile prevazute de OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcinã şi lãuzie, pe o perioadã de 126 de zile calendaristice, perioadã în care beneficiazã de indemnizaţie de maternitate.
...

Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcinã se acordã pe o perioadã de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lãuzie pe o perioadã de 63 de zile dupã naştere.
(2) Concediile pentru sarcinã şi lãuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimã obligatorie a concediului de lãuzie sã fie de 42 de zile calendaristice.
...
Va multumesc si scuze pentru scris

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate gafarellis gafarellis Am o nelamurire. Eu nu mi-am luat concediu prenatal si vreau sa stiu daca s-au pierdut zilele acelea sau daca pot sa le iau acum postnatal toate zilele, 63 ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal mai mult de 42 de zile???? ContSters101001 ContSters101001 Buna ziua! Am doar o intrebare: concediul prenatal poate sa fie mai mare de 63 zile ( 126 sunt total), indeplinindu-se cele 42 zile obligatorii postnatal??? In ... (vezi toată discuția)