avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna tuturor - venire in Romania cetatean strain ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna tuturor - venire in Romania cetatean strain casatorit cu cetatean roman

Va rog, pentru cei care cunosc aceasta problema sa imi raspundeti. Sunt casatorit cu cetatean strain in tara acestuia dar avem si certificat de casatorie romanesc eliberat de ambasada noastra. Ce viza este mai bine sa aplice pentru a veni in Romania? Daca vine cu viza de scurta sedere, C, vizita, poate solicita permis de sedere in Romania?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:25, 6 Martie 2015
Sunteti casatorit cu cetatean strain din ce tara?
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator
Viza pentru reintregirea familiei:
Membrii de familie ai cetateanului roman vor depune urmatoarele documente pentru obtinerea vizei:
a. certificatul de casatorieeliberat de autoritatile romane sau transcris in conditiile legii, ori, dupa caz, dovada existentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener;
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.

Gasiti detalii in link-ul pus mai sus. Nu conteaza din ce tara e sotia, va primi viza pe baza certificatului de casatorie romanesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregirea familiei - obtinere viza MirelaAB MirelaAB Buna ziua am o intrebare.Sunt casatorita cu un cetatean nigerian de 2 ani,casatoria a fost incheiata in Nigeria,transcrisa in Romania.Sotul meu a aplicat ... (vezi toată discuția)
Viză cetățean sirian Cesima12 Cesima12 Sunt casatorota cu un cetatean tunisian cum pot obtine viza lui pt România pentru ca la ambasada a fost refuzat de 2 ori (vezi toată discuția)
Intrare in tara cu un cetatean non eu casatorit cu un cetatean ro marverde marverde casatorie incheiata in philipine ....se poate intra in tara pt a inregistra casatoria pe teritoriul romaniei cu un cetatean non EU fara a avea viza de ... (vezi toată discuția)