Buna ziua am o intrebare.Sunt casatorita cu un cetatean nigerian de 2 ani,casatoria a fost incheiata in Nigeria,transcrisa in Romania.Sotul meu a aplicat pentru viza de scurta sedere in aprilie anul trecut,nu de reintregirea familiei pentru a veni in Romania.Viza i-a fost refuzata binenteles,motiv imigrare ilegala.Am contactat un avocat care m-a sfatuit sa dau in judecata Oficiul National de vize si MAE deoarece nu am nici o alta sansa sa obtin dreptul de vizita a sotului meu aici.Procesul a inceput in octombrie 2015 si s-a terminat luna trecuta cu pierderea procesului.Nu am stiut si se pare ca nici avocata care se presupunea a fi cunoscut legislatia in vigoare nu a stiut,ca "viza de scurta sedere nu poate fi contestata" si ca Oficiul National de vize nu dispune de capacitate procesuala de folosinta ca atare procesul a fost declarat ca fiind neintemeiat. Intrebarea mea este acum,daca sotul meu a aplicat doar pentru viza de scurta sedere si i-a fost respinsa,ce sanse mai are sa aplice pentru viza de reintregirea familie? Stiu ca odata respinsa viza,aplicantul va avea mari probleme la cererea oricarei alte vize.Ce avocat ar trebui sa consult ca sa cunoasca toate aceste probleme si sa ma sfatuiasca cum sa obtin viza pentru sotul meu?Multumesc.
De aplicat poate aplica, trimiteti-i o copie dupa certificatul de casatorie. Poate de data asta nu se va mai respinge, oricum i-o dau doar pentru 90 de zile. Eu zic ca are sanse mari sa o primeasca.
Aveti detalii in link-ul pus de colega mai sus (cititi ce scrie la Reintregirea familiei pentru cetatenii romani).
Dupa ce vine depuneti imediat actele pentru permisul de sedere si daca din verificari va rezulta ca nu e casatorie de convenienta va primi permis de sedere pentru 1 an, in prima faza, dupa care se poate prelungi.
Migrare ilegala
andreizabela
Buna ziua,
De ceva vreme, mai exact din iunie 2015 ma confrunt cu o problema care sincer mi-a epuizat toate fortele atat psihic cat si fizic, nu stiu ce cale ... (vezi toată discuția)