Buna ziua,
De ceva vreme, mai exact din iunie 2015 ma confrunt cu o problema care sincer mi-a epuizat toate fortele atat psihic cat si fizic, nu stiu ce cale sa mai urmez ca sa reusesc sa o rezolv, dar nu vreau sa ma las si vreau sa ma ajutati cu un sfat.
Sotului meu i s-a respins viza de lunga sedere in scop de reantregire a familiei de 3 ori tot timpul motivandu-se ,,migrare ilegala,, concomitent cu ,,casatoria de convenienta,,. Va fac precizarea ca in urma incheierii casatoriei, casatorie incheiata la data de 06.01.2015, m-am prezentat in tara (in termen de 6 luni de la casatorie) pentru a transcrie cerificatul de casatorie.
Am fost de 2 ori in audienta la cei de la IGI ptr a -mi explica ce motiv au de considera ca solicitarea de viza a sotului meu este considerata ,,migrare ilegala,,si tot timpul explicatia este ca: sotul meu intentioneaza sa intre pe teritoriul Romaniei, iar apoi sa plece in alta tara cumulat cu ,,casatoria de convenienta,,. Ulterior, respingerii cererilor de 2 ori, a 3-a oara sotul meu a depus la dosar documente suplimentare si inscrisuri din care sa rezulte legatura constanta dintre noi, dovada sederii mele in Algeria cat si fotografii de la casatorie, asa cum ni s-a solicitat. In ciuda tuturor demersurile facute de mine nu putem sa convingem pe nimeni ca sotul meu nu intentioneaza sa intre pe teritoriul Romaniei ilegal ca apoi sa plece in alta tara. Tot timpul in urma audientelor sustinute (ultima chiar acum pe 12.05.2016) mi se spune ca se vor face ,,verificari,, dar nu se schimba absolut nimic.
Acum el isi depune ptr a 4-a oara solicitarea de viza, de aceasta data viza de scurta sedere in scop de vizita.
Intrebarea mea ar fi: Daca solicitarea de viza este respinsa si de aceasta data cu acelasi articol de ,,migrare ilegala,, ce am putea face si daca putem sa ii actionam in instanta, care este procedura si cum trebuie sa formulez cererea catre instanta de judecata fara sa fiu reprezentata de un avocat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
tgeorgescu , utilizator
16:50, 23 Mai 2016