avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare la notariat privind acordul vecinilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare la notariat privind acordul vecinilor pentru autorizatie constructie

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :
Sunt coproprietar cu inca doua familii pe o suprafata de teren .Un alt vecin care se invecineaza cu terenul pe care il avem in coproprietate ne solicita acordul pentru obtinerea unei autorizatii de constructie a unui gard care sa delimiteze proprietatea lui de terenul nostru .
Au venit cu o intreaga lista de acte care spun ei ca sunt necesare la notar :
- Inscrierea in cartea funciara a terenului
- actul prin care se face dovada dobandirii terenului
- schita cadastrala a terenului
- extras de informare pentru teren
- actele de proprietate ale caselor celor trei coproprietari
Este normal ca pentru un simplu acord sa duc atatea acte la notar ?
Ce relevanta are actul meu de proprietate pentru casa ?
Tin sa mentionez ca toti coproprietarii avem casele pe alte terenuri , separate si care nu se invecineaza cu vecinul care solicita acordul

Multumesc

la notar trebuie s aratati ca sunte-ti vecin si proprietar pe terenul ce se invecineaza cu cel pe care se doreste amplasata constructia (gardul), e posibil ca notarul sa fi cerut toate acestea dar nu vad cu ce va incurca, daca exista intelegere trebuie sa ne ajutam intre vecini.
Spre exemplu eu cand am dorit sa fac o constructie tot asa a trebuit sa vorbesc cu vecinii sa-i duc la notariat sa primesc acordul lor scris.
Au venit cu o intreaga lista de acte care spun ei ca sunt necesare la notar :
- Inscrierea in cartea funciara a terenului
- actul prin care se face dovada dobandirii terenului
- schita cadastrala a terenului
- extras de informare pentru teren
- actele de proprietate ale caselor celor trei coproprietari
Este normal ca pentru un simplu acord sa duc atatea acte la notar ?
Ce relevanta are actul meu de proprietate pentru casa ?
Tin sa mentionez ca toti coproprietarii avem casele pe alte terenuri , separate si care nu se invecineaza cu vecinul care solicita acordul

Multumesc

De la casa dumneavoastra nu trebuie sa duceti nici un act.Doar extrasul de informare al terenului respectiv.Mare atentie la acte,mi se pare ciudat ca v-a cerut actele caselor
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
constantin29, utilizator
Pentru obținerea unei autorizații de construire, potrivit L.50/1991 art.7 este necesar depunerea următoarelor documente ; CU, dovada titlului, avizele și acordurile stabilite prin CU, avizul de la mediu, taxa achitată, . Cererea se depune la PRIMĂRIE și nu la notariat. La notariat eventual se cere un ACORD AUTENTIC al vecinilor în cazul prevăzut în ANEXA 1 a L.50/1991. În nici un caz nu-i trebuie actele d-voastră. . Mare ATENȚIE!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum arat in instanta care imi sunt vecinii ? leorot leorot Am un teren care se invecineaza pe o latura cu o gradina a numitului Popescu. Vecinul lui Popescu, adica Idiotescu, m-a dat pe mine in judecata precum ca as fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna ... mariustz mariustz Buna ziua, Am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna schita cadastrala. Vreau sa cumpar un teren de la cineva, acesta neavand timp mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna act de buna vecinatate yulyus yulyus Am cumparat un teren intravilan prin contract de vanzare cumparare, am facut cadastru, avem intabulare si extras de carte funciara, am platit impozitul la ... (vezi toată discuția)