avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Accident rutier ucidere din culpa
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Accident rutier ucidere din culpa

Buna seara , as dori sa ma informezi ce se poate face in acest caz: am avut un accident rutier in 2013 .cu un autoturism .eu fiind conducatorul autovehiculului.accidentul sa petrecut pe timp de noapte pe un drum national european iar la un moment dat un pieton nesemnalizat ( fara vesta reflectorizanta sau vreo sursa de lumina ) si in stare avansata de ebrietate 1.85 alcool.in sange a vrut sa traverseze caroabilul pe loc nepermis ,din care a rezultat uciderea cetateanului .eu nu am consumat nimic .acum a venit expertiza criminalistica si rezultatul este ,ca eu ma deplasam cu o viteza de 105 km/h la indicatorul de 50 km/h in acel loc .dstanta totala de franare 55m iar de la inceputul franei si pana la impact sunt 45m moment cand sa produs impactul cu victima ,ia in dosar mai scrie ca in acel m oment masina avea o viteza de 80 km/h ( deci : dela 105 km/h urmeaza franare inteziva de 45m dar masina tot avea 80 km/h dupa care sa oprit la 0km/h in 10 metri ,!! cum este posibil asa ceva ? ,ce pot eu face in acest caz ? daca stie cineva ? si ma poate ajuta cu info .multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:11, 21 Martie 2015
@GuideMe
Practic, dvs. sugerati o contraexpertiza, care poate fi aprobata de catre instanta de judecata in conditiile in care aceasta accepta observatiile formulate de partile in proces. Expertul raspunde la observatiile formulate, aprobate de instanta de judecata si daca aceste raspunsuri la observatii nu sunt concludente pentru instanta pentru a lua o hoatarare in speta respectiva, se aproba contraexpertiza.
Daca expertiza criminalistica in cauza a fost facuta de catre INC teritorial si daca instanta aproba o contraexpertiza, aceasta va fi incredintata catre INC central.
Este greu de crezut ca instanta va accepta o contraexpertiza facuta de catre un expert/ specialist tehnic judiciar in specialitatea auto, fiind vorba si de o victima cu afectiuni multiple, probabil. Conteaza enorm in luarea deciziei, care este stadiul de sanatate al victimei accidentului rutier, in momentul solicitarii contraexpertizei ?!
va multumesc mult pentru aceste raspunsuri !! victima din nefericire a decedat la fata locului cand sa produs acest accident . pe mine ma deranjeaza ca in expertiza spune ca: in momentul impactului autoturismul avea 80 km /h dar in 9.8m cum sa putut opri masina dela 80 la 0 km/h ,ca masina de aia inca nu este ,care este capabil la asa ceva .deci eu zic ca vor sa ma scoata mai mult vinovat decat sunt ,
In primul rand treaba unui expert este sa vina cu argumente astfel incat toata lumea sa inteleaga ce s-a intamplat de fapt. Daca eu din expertiza facuta din oficiu nu inteleg nimic, normal ca apelez la unul care stie sa-mi explice lucrurile. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, daca intr-adevar se confirma prin contraexpetriza ca cea initiala nu e completa sau nu s-a facut corect am posibilitatea sa cer ca sa fiu judecat pe baza unei expertize profesioniste si un in baza unei asa zise expertize ...
Da, eu vorbesc de un expert foarte bun care nu face expertiza de mantuiala. Sunt doar cativa in Romania si sunt foarte scumpi, intr-adevar ... dar lucrarile lor aduc argumente tehnice care sunt acceptate de orice instanta. Fiind vorba de un caz in care vinovatul crede ca este "lucrat" prin spate, este singura varianta in care poate face lumina.

da ! cam asa ceva simt eu ca sunt oare cum lucrat de ,nu pre inteleg mai nimic din aceasta expertiza , doar pornind de la faptul ca ,masian care are o greutate circa 1540 kg nu poate fi oprita in 10 m de la o viteza de 80km/h este imposibil asa ceva !!! plus schita agentului constatator la fata locului nu prea corespunde schita pe care la itocmit si aceste aspecte se observa daca vizualizam plansele foto facute la accident, deci ,nu pre este corect , vor sa ma scoata vinovat peste masura in care sut !! sigur ca si vina mea este pentru ca in acel loc este limita de 50km/h si am avut peste 50km/h dar exact cat am avut numai cel de sus o stie .ca nu mam uitat la bord , totul sa petrecut pe timp de noapte.va multumesc mult.!!
Ca observatii la raportul de expertiza puteti mentiona inclusiv neconcordantele dintre pozele facute la fata locului si schita agentului constatator/ schita din raportul de expertiza (daca exista astfel de neconcordante).
Distanta de franarea se calculeaza de catre expert, in functie de viteza, iar viteza de deplasare in momentul franarii se calculeaza dupa lungimea masurata a urmelor de franare (dimensiuni trecute in PV de constatare al politiei rutiere).
Pentru observatii la raportul de expertiza este bine sa comparati datele din PV de constatare al politiei cu datele avute in vedere in raportul de expertiza.
Raportul de expertiza intocmit de INC se bazeaza pe masuratori efectuate de politie la fata locului, in momentul producerii evenimentului rutier.
@GuideMe
Aprecierea dvs. ca expertii INC ar putea fi neprofesionisti si ca intocmesc asa zise expertize ... si doar expertii auto cu care lucreaza firmele de asigurari ar putea fi profesionisti este complet hazardata si nicio instanta nu va accepta o astfel de parere.

Alte discuții în legătură

Dubii asupra expertizei - specializarea auto Dora benedetta Dora benedetta Bună seara!Sunt mama unei fetițe de 12 ani ,decedata în urma unui accident rutier.A ajuns rezultatul expertizei și as dori o parere.Dupa măsurători ,a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)