avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Semnatura electronica pt plangerea penala - detalii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Semnatura electronica pt plangerea penala - detalii

Ce inseamna exact semnatura electronica valabila pt plangerea penala ? Trebuie sa o obtin de la firmele de specialitate sau cum ? Nu este deajuns daca trimit de ex. o plangere semnata de mine si scanata apoi ?

Daca se impune sa apelezi la firme mie mi se pare ca este restrictionat accesul cetateanului la justitie... Am dreptate ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 02:22, 9 Martie 2015
Aveti o falsa problema, plangerea in forma electronica este introdusa cu caracter de noutate in C.P.P.ca o facilitate, dar nu exista obligatia sa trimiteti plangerea in aceasta forma din moment ce nu aveti aceasta posibilitate.
Aveti posibilitatea sa trimiteti plangerea prin posta sau o depuneti direct la politie/parchet, dvs sau un mandatar.
Stiam de posta sau personal la parchet sau prin mandatar...... Din pacate nu ma pot deplasa ca am un genunchi umflat si nici nu am pe cine sa deleg.....Nu am posibilitatea de a obtine semnatura electronica si nici nu o consider o necesitate pt mine pt ca nu am nevoie....De ce sa o obtin ? Doar pt a depune o plangere la parchet pe care inainte o puteam depune prin e-mail ?

Ce am intrebat este si repet : POT DEPUNE PLANGEREA PE E-MAIL IN MOD NORMAL CA INAINTE? Ca doar asa transmit si actiuni si documente prin e-mail si la instanta si nu e nicio problema nefiind nevoie de semnatura electronica. In caz contrar, consider ca mi se ingradeste accesul la justitie. De ce pot transmite asa numai la instanta si nu si la parchet ? Ma lamureste cineva va rog ?
Nu este cazul sa ingrosati literele ca am inteles intrebarea si incercam sa va ajut pentru a nu intampina probleme ulterior. Procedural este asa cum v-am spus, plangerea in forma electronica este introdusa cu caracter de noutate in C.P.P.ca o facilitate.
Nici in fostul CPP nu era prevazut ca o alternativa depunerea plangerii prin e-mail si dupa cum spuneti ati trimis, puteti trimite si acum dar nu veti avea nici confirmarea ca au primit si nici nu veti sti daca o vor lua in seama.
Exista servicii de curierat care vin la dvs la usa, iau plicul si il duc la adresa mentionata, dar banuiesc ca si asa o sa considerati ca vi se ingradeste accesul la justitie, deoarece exista mici costuri.
Sincer mi-e greu sa inteleg de ce pe latura civila este permis si pe latura penala nu...


"D) Comunicarea prin mijloace moderne. Comunicarea actelor de procedură se poate realiza prin telefax, poștă electronică, prin alte mijloace care asigură transmiterea textului actului și confirmarea primirii acestuia (a), precum și prin telefon (b), așa cum rezultă din art. 154 alin. (6) N.C.P.C. și art. 241 alin. (3) N.C.P.C[40]. Este vorba de așa-numitele mijloace moderne de comunicare.

a) Comunicarea actelor de procedură prin telefax, poștă electronică sau alte mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia. Recurgerea la comunicarea actelor de procedură prin intermediul acestor mijloace moderne poate avea loc numai cu acordul părții, din moment ce ea trebuie să indice datele necesare în acest scop [art. 154 alin. (6) N.C.P.C.][41]. Indicarea datelor unor asemenea mijloace nu este obligatorie[42], însă menționarea lor lasă a se presupune voința părții de a-i fi comunicate actele de procedură în această modalitate[43]. În măsura în care au fost indicate date ale mijloacelor moderne deținute de către partea adversă, apreciem ca necesară în vederea comunicării asumarea acestor date de către destinatarul procedurii."


Exact. Cand esti concediat disciplinar si abuziv si stai fara surse de venit trei ani, normal ca nu ai nici bani de curier la usa... Dar o sa gasesc o cale...

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2015
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mailul in justitie emil6702 emil6702 Buna seara Comunicarile prin intermediul postei electronice obisnuite (y!, gmail, etc.) cu instanta la care esti parte sunt valabile? Dar documentele semnate ... (vezi toată discuția)
Comunicari instanta - posibilitatea primirii pe mail, confidentialitate courvoisier courvoisier Comunicare prin mail/fax cu instanta As dori sa primesc pe mail comunicarile, dar nu stiu cum se poate ca adresa sa fie confidentiala. Cred ca asa este ... (vezi toată discuția)
Succesiune atomiviorel2_BT atomiviorel2_BT Este legal partajul judiciar la care au participat doar doi moștenitori, ceilalți nefiind citați la dezbaterea succesorala? Cai de atac. (vezi toată discuția)