avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării programul "Prima casa"
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

programul "Prima casa"

Am citit intr-un articol de ziar ca persoanele fizice care vor sa beneficieze de acest program trebuie sa aiba un salariu de minim 3000 de lei (pentru cele necasatorite) si intre 3100 si 4000 de lei pentru cele casatorite, dar nu am gasit nici o reglementare de acest gen nici in OUG nr. 60 din 2009 si nici in normele metodologice la aceasta ordonanta. Ma poate ajuta cineva sa ma lamuresc daca e adevarat sau nu ca se cere acest salariu?
Cel mai recent răspuns: marza_alexa , utilizator 12:51, 18 Iunie 2009
Din cate stiu eu , cei interesaţi trebuie să intruneasca anumite conditii .
-nu fi avut o locuinţă în proprietate sau un credit ipotecar până la data adoptării ordonanţei.
-doritorii vor trebui să poată plăti un avans de 5% din valoarea locuinţei, în cazul în care aceasta este mai mică sau egală cu suma de 60.000 de euro.

În cazul în care locuinţa ce urmează să fie achiziţionată are o valoare ce depăşeşte suma de 60.000 de euro, viitorul propietar va trebui să depună un avans în valoare de 3.000 de euro, la care se va adăuga diferenţa de preţ până la valoarea totală a locuinţei. De exemplu, dacă cineva doreşte să achiziţioneze o locuinţă în valoarea de 100.000 de euro, avansul va fi de 3.000 de euro, la care se adaugă 40.000 de euro, diferenţa dintre valoarea casei şi suma garantată de stat.

Cei care se înscriu în acest program se obligă să nu înstrăineze locuinţa timp de cinci ani de la data dobândirii. De asemenea, se constituie în faţa statului român, reprezentat de Ministerul finanţelor, o ipotecă de rang 1 asupra locuinţei achiziţionate.

astea le-am gasit si eu. Dar pe mine ma interesa daca o fi adevarata chestia cu salariul? Ca eu nu am salariul atat dar poate am banii pentru avans. SI daca se impune sa fie un salariu de 3000 de lei, inseamna ca nu pot sa beneficiez de acest program doar pentru ca nu indeplinesc conditia aceasta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctual, despre prima casa - exista o usoara debandada sau e doar parerea mea? cumparator cumparator Buna ziua. As vrea sa va intreb, in legatura cu toata tevatura iscata in jurul acestui program: 1. TVA de 5% in ce conditii se aplica (daca se aplica)? Doar ... (vezi toată discuția)
Conditii prima casa claudyta claudyta buna ziua .ce conditii trebuie sa ai ca sa intri in programul prima casa ? va multumesc (vezi toată discuția)
Prima casa - sunt eligibil daca am o casa in proprietate? mick_the_builder mick_the_builder ce sanse am sa beneficiez de program daca am o casa pe numele meu?este valabil un contract de mana de acum 3 luni prin care renunt la dreptul de proprietate in ... (vezi toată discuția)