avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Dupa 37 ani de casatorie sotul paraseste sotia(fara a divorta),sotia nu gaseste de lucru(54 ani si putin bolnava), a fost casnica de comun acord cu sotul.Acum intrebarea este: are acesta vreo obligatie in intretinerea sotiei si daca da,care ar fi aceasta si cum se poate obtine? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
marianaveres, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 7 Martie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa ceara pensie de intretinere in instanta, asta e tot ce poate face. Sotii isi datoreaza unul altuia intretinere, asa ca ala care are , trebuie sa il suporte si pe ala care nu are venit.
Cererea se depune la judecatoria de care apartine ea, taxa de timbru e de 20 de lei, iar pensia ce o poate obtine maxim e de 1/4 din venitul constant al sotului.

Sotul are o pensie anticipata de vreo 1600 lei plus ca lucreaza cu acte in regula intr-o tara din com.EU,unde si locuieste in prezent acesta.Cum se procedeaza,ce se ia in calcul?Mi-ati fost de un real folos,va multumesc!
Se stabileste functie de starea de nevoie a femeii si veniturile sotului pe care tot femeia va trebui sa le dovedesca .
Se poate intampla ca instanta sa constate ca e apta de munca si sa nu ii acorde pensie. Oricum, daca ar fi sa primeasca pensie, va fi pe perioada in care se afla in stare de nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil- sotia poate primi o renta dupa divort? ddany109 ddany109 Daca sotia nu lucreaza pentru ca nu a vrut, nu pentru ca a fost obligata sa stea acasa, primeste de la sot renta dupa divort in romania? Mentionez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere pentru sot parasit sorinolariu sorinolariu sotia mea a plecat cu copii la alt barbat iar intr-o ancheta sociala a DJASPC D-ta a declarat ca traieste in concubinaj cu acela.La divort exista vreo lege ... (vezi toată discuția)