In calitate de Asociatie, ne confruntam cu o situatie neclara pentru noi. Avem 2 titluri executorii pentru suma x si se procedeaza la executare silita folosind toate formele de proprire, inclusiv vanzarea imobilului.
In conditiile in care avem in continuare pe rolul instantei alte 2 dosare pentru recuperare restante de la acelasi debitor, ce se va intampla in cazul in care la vanzarea efectiva a imobilului noi nu avem inca solutia definitiva si irevocabila a instantei in ceea ce priveste celelalte 2 dosare pentru suma y?
Orice sugestie legala este binevenita si va multumesc anticipat pentru tot ceea ce faceti.
L.C.
Aveti sugestii mai elaborate in ceea ce priveste proprirea/sechestrul asiguratoriu?... Presupune o actiune in instanta sau ce anume?cat dureaza? ...pe scurt eventual, astfel incat sa ne facem o idee.
Momentan excludem punctul 2 pentru ca exista o suma consideraila de recuperat, asociatia nu mai face fata la plata facturilor datorita fondurilor blocate...
Art. 950 si următoarele Codul de procedură civilă.
Art. 952
Condiţii de înfiinţare
(1) Creditorul care nu are titlu executoriu, dar a cărui creanţă este constatată în scris şi este exigibilă, poate solicita înfiinţarea unui sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale debitorului, dacă dovedeşte că a intentat cerere de chemare în judecată. El poate fi obligat la plata unei cauţiuni în cuantumul fixat de către instanţă.
(2) Acelaşi drept îl are şi creditorul a cărui creanţă nu este constatată în scris, dacă dovedeşte că a intentat acţiune şi depune, odată cu cererea de sechestru, o cauţiune de jumătate din valoarea reclamată.
(3) Instanţa poate încuviinţa sechestrul asigurător chiar şi atunci când creanţa nu este exigibilă, în cazurile în care debitorul a micşorat prin fapta sa asigurările date creditorului sau nu a dat asigurările promise ori atunci când este pericol ca debitorul să se sustragă de la urmărire sau să îşi ascundă ori să îşi risipească averea. În aceste cazuri, creditorul trebuie să dovedească îndeplinirea celorlalte condiţii prevăzute la alin. (1) şi să depună o cauţiune, al cărei cuantum va fi fixat de către instanţă.
Va multumesc din nou pentru ajutor. Devine o problema aceasta cautiune... asociatia e la limita cu platile necesare pentru furnizarea utilitatilor si serviciilor...
O zi placuta!
L.C.