Buna ziua .
Conform OUG34/2009,societatile com nu mai au voie sa deduca chelt.cu combustibilul pt vehicule ruteiere motorizate care sunt destinate exclusiv transp.rutier de persoane,cu o greut.max autorizata care nu depaseste 3500 kg si care nu au mai mult de 9 scaune de pasageri .In conditiile in care vehiculul este destinat transp.rutier de persoane , nu depaseste 3500 kg si are 11 scaune de pasageri , cheltuielilie cu combustibilul sunt deductibile ?
autoutilitarele si autoturismele destinate transportului de persoane(de la si pana la locul de munca ) nu fac obiectul prevederilor oug.34/2009....acum depinde ce fel de autoturism este al d-v si normal ar trebui sa fie destinat transportului de persoane 11 plus scaunul soferului ........dar verificati actele masini si vedeti exact
t) În perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transport rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate în proprietatea sau în folosinfa contribuabilului, cu excepţia situatiei în care vehiculele se înscriu în oricare din urmatoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparaţii, paza si protecţie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca.
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de
instruire în cadrul scolilor de soferi.
Nu intrati sub incidenta OG 34/2009.Se deduce combustibilul in cazul transportului de persoane.Trebuie , insa sa dovediti.
Buna ziu ! Dar in cazul in care societatea are camion, macara, buldoexcavator si alte utilaje( toate functioneaza cu combustibil) si se folosesc pentru desfasurarea activitatii pot deduce cheltuielile cu combustibilul? Si o alta problema- societatea are in curs de derulare cu o alta firma un contract de transport( ii transporta acesteia marfurile la alte societati ) - in acest caz deducem cheltuielile?. Va multumesc!
oug.34/2009., se refera strict la masinile destinate transportului de persoane(autoturisme), deci in cazul d-v toate cheltuielie cu combustibil sunt deductibile, pentru ca aceste masini si utilije nu intra sub incidenta prevederilor oug.34/2009, aceasta ordonanta a fost promovata pentru evitarea situatiilor de genul in care un SRL cu 1 angajat avea 3 masini de lux inregistrate pe firma si isi deducea cheltuielile cu combustibilul sume uriase .....