avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratii false in procesul de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratii false in procesul de partaj

Buna ziua ! ma aflu in proces de partaj cu fostul meu sot din data de 18.02.2013 . Cererea de chemare in judecat a fost facut de el dar in cererea respectiv nu a trecut un autoturism care se afla in posesia lui . Eu am facut cerere reconventionala unde am cerut sa fie si acel bun partajat intrucat a fost achizitionat in timpul casatoriei, chiar daca este imnatriculat pe numele lui . La inceputul procesului , fostul sot a contestat existenta automobilului . Eu am dovedit existenta lui prin inscrisuri , si atunci el a spus ca este dezmembrat in Italia . Neputand face dovada casarii lui , cu 5 luni mai tarziu a depus la dosar un contract de vanzare cumparare antidatat, facut intre el si mama lui , spunand ca a vandut masina inainte de divort. Mentionez ca la inmatriculare pe 4.04.2012 am platit taxa de poluare 11740 lei in 4 aprilie 2012, iar din contract reiese ca a vandut-o cu 1000 euro in data de 10.04.2012 , adica dupa nici o saptamana . Nu se vere clar ca acel contract este fals? Masina figureaza si acum la taxe si impozite pe numele lui , la adresa unde am locuit in timpul casatoriei , mai mult in luna iunie 2013 a recuperat si taxa de poluare pe care am platit-o cand eram casatoriti. Cum este posibil asa ceva? Cum sa dovedesc ca minte? Ca acel contract este fals? Avocata pe care am angajat-o sa ma reprezinte la partaj m-a sfatuit sa depun o plangere penala la politie pentru uz de fals si declaratii false, ceea ce am si facut , dar agentul care se ocupa de caz a spus ca este greu de dovedit falsul , intrucat semnaturile nu sunt false si masina o putea vinde si fara semnatura mea . Totodata mi-a sugerat sa fac o plangere la politia rutiera pentru ca pretinde ca a vandut-o si nu s-au perfectat actele .Am facut si lucrul acesta , iar agentul de serviciu a spus ca o sa-l oblige pe noul proprietar sa inmatriculeze masina pe munele lui . Oare am facut bine?...Nu e ca si cum am recunoscut vanzarea masinii?? Ce ma sfatuiti sa fac? El am mintit de la inceputul procesului schimbandu-si declaratiile de la o sedinta la alta, in plus vrea jumatate din apartamentul da la mama mea ,pe care ne-a facut acte , pastrandu-si dreptul de uzufruct, dar autoturismul cumparat de el , asa cum spuneam in timpul casatoriei , vrea sa-l sustraga de la masa partajabila. Va rog, ajutati-ma !!!! Sfatuiti-ma ce sa fac?

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta valabilitatea unui contract de vanzare-cumparare? Oana Codrescu Oana Codrescu Am divortat in decembrie 2008 ,iar de anul trecut (septembrie 2008) sunt in proces de partaj cu fostul. La al IX - lea termen a venit cu un contract de ... (vezi toată discuția)
Dubiu intr-un proces civil mirelafelicia mirelafelicia Am nevoie de ajutor intr-o problema juridica . Daca intr-o casatorie unul din soti detine o masina pe numele lui , celalat sot are dreptul sa semneze pe actul ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism, talonul pe numele dinainte de căsătorie marika79 marika79 Bună ziua, Am divorțat în 2008 la care data autoturismul a rămas în folosință fostului soț, deși înmatriculat pe numele meu. Intre timp eu am ... (vezi toată discuția)