avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termoteca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termoteca

locuiesc intr-un bloc de asociatie locatari, vreo 4 apartamente(et.4) din 20 vor sa-si faca incalzire pe gaz cu temoteca. Nu este trasa teava principala.Daca este legal sa se debranseze de incalzirea termica si sa-si puna termoteca gaz, Daca da, atunci cati locatari trebuie sa fie de acord pentru bransarea de gaz. este important sa-si dea acordul cei de la etajul inferior.Iar daca nu, ce demersuri trebuie sa faca cei care nu sunt de acord in caz ca ei incep lucrarile.

multumesc si astept raspuns
Ca sa vad ce este termoteca a trebuit sa dau cautare pe internet.
Cred ca este un barbarism aparut in limba romana utilizat in Arad.
La noi se spune civilizat si romaneste "centrala termica"
[ link extern ]

Poate ne spuneti cum a aparut acest cuvant pe la dumneavostra!
Multumesc.
Daca exista interesul majoritatii proprietarilor,acestia au dreptul sa supuna discutiei subiectul in cadrul adunarii generale care va dispune hotarari in consecinta
Ca sa puna "termoteca" :sticktongue: trebuie intai sa traga teava de gaz pe partie comune, atunci au nevoie de aprobarea proprietarilor.
Dupa ce trag coloana trebuie aprobare pentru debransare de la sistemul centralizat, dar si acordul vecinilor direct afectaci, daca acestia nu sunt deacord cu debransarea atunci nu se pot debransa si nu pot monta "termoteca". :P
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutie pe tema montarii unei centrale termice de apartament zalu zalu buna seara in primul rand vreau sa montez o centrala termica de apartament in bucuresti sect 2, am luat legatura cu firma autorizata a venit domnul inginer ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)
Probleme debransare radet EUV EUV Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. In luna Octombrie 2014 am demarat procedurile de debransare de sistemul centralizat de incalzire. Lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)