avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... discutie pe tema montarii unei centrale termice de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

discutie pe tema montarii unei centrale termice de apartament

buna seara in primul rand
vreau sa montez o centrala termica de apartament in bucuresti sect 2, am luat legatura cu firma autorizata
a venit domnul inginer la adresa solicitata , in sect 2 la un apartament de 4 camere , a facut toate masuratorile necesare , ne a explicat demersurile ne a spus pasii necesari , ne a dat documentele necesare pe care trebuie sa ni le semneze administratora , si presedintele blocului , prin care solicit acordul asociatiei de proprietari, cu privire la separarea consumului de gaze naturale si montarea unei centrale termice de apartament un vederea contorizarii individuale a proprietarului, pentru distrigaz sud sa, tabel investitor coloana, acord proprietar (proprietarii)a instalatiei de util;izare a gazelor naturale , schita apartamentului si actul casei

mentionez ca in blocul nostru exista un singur apartament care are centrala termica , vecinul proprietar de coloana fiind de acord sa mi dea semnatura contra unei sume de bani , care credeti ma nu este foarte mica , cerandu mi 5000 lei

am completat cererea catre asociatia de proprietari , solicitand semnatura admistrator bloc si presedinte , dupa care logic a inceput balamucul , aici fiind faza HILARA , PRESDINTELE MI A SPUS FRANC IN FATA CA NU Vrea sa mi dea semnatura si stampila motivand , ca nu este teava mea de gaze , ca trebuie sa am acord de la vecinul de la etajul 5

i-am explicat ca o sa obtin si acordul vecinului , urmand sa i dau banii si sa fac cu el un proces verbal de preadare primire a banilor scopul acestei sume inmanate vecinului , de la et 5 ,si sa iau acordul lui ca este de ACORD CU BRANSAREA MEA IN COLOANA LUI DE GAZE

DECI ACEST PRESEDINTE SE CREDE DUMNEZEU , sustine numai prostii , convoaca in mod expres adunarea generala in septembrie cand nu se mai fac debransari . mentionez ca eu stiu , dar poate gresesc ca sunt obligati sa mi dea semnatura si presedintele si administratora de bloc , atata timp cat eu nu am datorii de la intretinere , si ca nu este treaba presedintelui cati bani dau eu , vecinului de la etajul 5

de asemeni mentionez ca anul trecut 2022 , am mai incercat sa pun centrala , mi au dat ca asociatie acordul am si tabelul cu vecinii dreapta stanga sus jos ca sunt de acord sa mi pun centrala , dar am renuntat din cauza ca era cererea foarte mare si nu am mai apucat sa fac proiectele , sa ma incadrez in termenul de 1 septembrie , pina cand aveam dreptul sa fac debransarea

va rog sa ma ajutati cu acest presedinte , sa ma sfatuiti legal ce trebuie sa fac , pt ca nici scris nu vrea sa mi dea nimic , pur si simplu spune ca nu vra acum si ca o sa convoace cand vor muschii lui adunarea generala in septembrie ??? e normai asa ceva , atitudinea acesta , cum sa pot face legal ca acest presedinte sa nu mi mai puna bete in roate?multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:23, 3 August 2023

41. La articolul 30, alineatele (1) și (2) se modifică și vor avea următorul cuprins:
Articolul 30
(1) Debranșarea totală a instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu care nu se află în zona unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică se va face în următoarele condiții cumulative:
a) acordul scris al tuturor membrilor asociației de proprietari, exprimat prin vot în cadrul adunării generale;
b) anunțarea operatorului care are și calitatea de furnizor și a autorității administrației publice locale cu 30 de zile înainte de debranșare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu care nu se află în zona unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică se face doar cu intenția înlocuirii sistemului de încălzire centralizat cu o sursă de producere a energiei termice, cu respectarea următoarelor condiții cumulative:
a) acordul scris al asociației de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenției de realizare de către consumator a unui sistem individual de încălzire;
b) anunțarea, în scris, a operatorului care are și calitatea de furnizor, cu cel puțin 30 de zile înainte.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea situatie: ... Lumyna Lumyna Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea situatie: un vecin si-a instalat o centrala termica de apartament fara sa obtina acordul de debransare ... (vezi toată discuția)
Restantier ce doreste debransare gaze ptr centrala de apartament camifinutza camifinutza Buna ziua,un sfat,o asociatie de proprietari cu multi restantieri fara apa calda,marea majoritate a locatarilor opteaza ptr centrale de apartament,printre cei ... (vezi toată discuția)
Semnatura vecini debransare energie termica pati pati Buna ziua, As dori sa stiu ce pot sa fac in situatia in care doresc sa-mi montez centrala termica, intr-un apartament pe care l-am cumparat recent, iar ... (vezi toată discuția)