avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere inscrisuri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere inscrisuri

Buna ziua,
As dori sa stiu care este termenul de depunere a inscrisurilor intr-un proces civil?
Am avut neplacuta experienta de a fi anuntat de catre judecator ca nu va tine cont de incrisurile depuse la acest al doilea termen.Avocatul ce ma reprezinta a dorit sa mai depuna un set de probe(inscrisuri) la sfarsitul celui de-al doilea termen dupa audirea partilor si a martorului propus de catre parat insa a fost instiintat de catre judecator ca probele nu vor fi luate in considerare.
Doream sa stiu daca a fost o greseala in administrarea probatorului si ce pot face in continuare pentru a fi utilizate si aceste probe?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:03, 8 Martie 2015
conform codului de procedura civila toate probele in sustinerea actiunii trebuie depuse anexat cererii de chemare in judecata. Insa in practica se permite in cele mai multe cazuri depunere de inscrisuri si ulterior inceperii judecatii dar exclusiv pana la momentul discutarii probatoriului. Ca atare acele inscrisuri trebuiau depuse cu rigoarea legii la momentul discutarii cererii de probe, cel mai tarziu. Este posibil insa ca motivul de respingere sa fie altul, de ex ca nu sunt utile cauzei.
Va multumesc pentru raspuns si doream sa va informez probatoriul a fost respins deoarece nu a fost depus la momentul discutarii cererii de probe.La acel moment nu eram in posesia probelor doream sa le prezentam la ultimul termen cand ni s-a comunicat ca nu se va tine cont de acestea.Credeti ca exista vreo sansa ca aceste probe sa mai fie acceptate sau sa depunem alte probe ce au fost obtinute dupa data discutarii cereri de probatoriu?
In opinia mea, daca acele inscrisuri au fost obtinute la o data ulterioara discutarii probatorului (unde cel mai probabil a fost incuviintata proba cu inscrisuri), ele trebuie luate in considerare daca sunt concludente si utile solutionarii cauzei.

Judecatorul trebuie sa staruie in aflarea adevarului (nu sa se cramponeze de procedura) si ar fi contrar legii sa respinga eventual actiunea, iar acele inscrisuri sa poata fi avute in vedere ulterior la judecarea apelului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura in instanta proces partaj Nina1 Nina1 1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila? 2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un ... (vezi toată discuția)
Invocarea tardivitatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata. Instanta ... (vezi toată discuția)
Proba cu înscrisuri timpuriu timpuriu se face cerere in instanta de chemare in judecata , ca probe se administreaza si se depun inscrisuri , ulterior se modifica cererea de chemare in judecata ... (vezi toată discuția)