avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract leasing - litigiu - Utilizarea masinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract leasing - litigiu - Utilizarea masinii

Buna seara, am o intrebare vizavi de un contract de leasing. Pe scurt situatia: am incheiat un contract de leasing financiar pe 5 ani, la jumatatea acestuia (dupa aproximativ 2 ani si jumatate - 3 ani) au aparut probleme intre mine si firma de leasing datorita penalitatilor nejustificate, problema pe care am rezolvat-o amiabil cu ei astfel: ei au reziliat contractul de leasing financiar, s-au platit sumele restante si am incheiat un nou contract de leasing, operational de aceasta data pe 3 ani + antecontract de vanzare cumparare , am platit toate ratele am ajuns la final de contract, moment in care ei pretind o suma colosala si nejustificata de 1500 de euro (nu am rata reziduala, am achitat tot la zi, nu am penalitati, taxa de inmatriculare e platita etc.). Am ajuns in litigiu cu ei ca sa explice suma, i-am dat in judecata sunt la primul termen cu ei, dar zilele trecute am primit prin e-mail o notificare de predare a bunului...Intrebarea mea este urmatoarea: in momentul unui litigiu cu firma de leasing masina nu ramane in posesia utilizatorului pana la solutionarea dosarului? Din cate stiam masina ramane in posesia utilizatorului...si inca o intrebare: Firma de leasing poate intra in posesia bunului doar in baza unui ordin judecatoresc corect? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Diferenta amortisment leasing stefan_agnis stefan_agnis Buna seara, am achizitionat o masina in sistem leasing financiar (50% avans), cu contract pe 5 ani. La jumatatea contractului dupa aprox. 3 ani) au aparut ... (vezi toată discuția)
Contract leasing - probleme incheiere contract stefan_agnis stefan_agnis Buna ziua, am achizitionat o masina in sistem leasing financiar cu 50% avans, cu contract pe 5 ani. La jumatatea contractului (dupa aprox. 3 ani) au aparut ... (vezi toată discuția)
Litigiu firma de leasing Nicu1989 Nicu1989 Buna seara. Am o problema cu firma de leasing. Pe scurt, masina care a fost luata in leasing pe firma mea (si platita partial de mine) a fost utilizata de un ... (vezi toată discuția)