avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Litigiu firma de leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Litigiu firma de leasing

Buna seara. Am o problema cu firma de leasing. Pe scurt, masina care a fost luata in leasing pe firma mea (si platita partial de mine) a fost utilizata de un fost partener de afaceri care acum refuza sa imi mai dea cheile masinii deoarece a platit si el o parte din rate. In aceasta situatie am intrat in posesia masinii dar nu am cheie pentru a o putea utiliza. M-am adresat celor de la leasing, care refuza sa imi dea cea de-a doua cheie si nu imi dau acordul pentru a obtine o alta copie de la reprezentanta.
Mentionez ca am facut o notificare prin care le ceream sa imi dea acest acord dar ei au refuzat pe motiv ca au aflat ca masina se afla intr-un litigiu (probabil de la fostul partener de afaceri).

Intrebarea mea este, daca ma poate ajuta cineva, cum pot face sa obtin cheia masinii, in conditiile in care ea este platita la zi dar nu o pot utiliza.
Buna ziua, daca exista intr-adevar un litigiu in legatura cu masina sau daca este indisponibilizata ca urmare a acestui litigiu, este clar ca nu veti putea obtine a doua cheie a masinii. Firma de leasing nu poate fi obligata, in asemenea conditii la eliberarea celei de a doua chei.
Nu exista nici un litigiu legal in acest moment legat de aceasta masina. Singurul "litigiu" , daca se poate numi asa, este ca fostul partener de afaceri s-a plans la cei de la leasing ca eu nu am nici un drept sa folosesc masina, desi am platit mai bine de jumatate din suma de pana acum iar actele sunt pe numele firmei mele, la care sunt administrator si unic asociat.
Iar eu, in acest moment, desi am ratele la zi, nu pot utiliza masina.
Atunci, daca nu exista un litigiu adevarat, notificati (in numele societatii pe care o reprezentati si pe numele careia este inregistrata masina) pe cel ce detine cheile masinii sa vi le restituie.

Apoi va veti putea indrepta impotriva lui cu o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu firma de leasing Nicu1989 Nicu1989 Buna ziua, Am o problema cu firma de leasing. Pe scurt, am achizitionat in 2014 un autoturism pe persoana juridica, cu fideiusor, in leasing, de la Credit ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata irineld irineld buna ziua. am imprumutat o masina unui cunoscut,masina pe care o am in leasing. acesta nu mai aduce masina argumentand ca a disparut din parcare. casco nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, de curand am cumparat o masina prin leasing. cand ... daniel_mitu daniel_mitu Buna ziua, De curand am cumparat o masina prin leasing. Cand mi s-a predat masina mi-au spus ca o cheie ramane la ei pe toata perioada leasingului. Masina ... (vezi toată discuția)