avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina imprumutata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina imprumutata

buna ziua. am imprumutat o masina unui cunoscut,masina pe care o am in leasing.
acesta nu mai aduce masina argumentand ca a disparut din parcare. casco nu mai am la masina, iar cu acesta nu am intocmit nici un act cand i-am dat masina. nu stiu ce posibilitati am.va rog daca poate cineva sa ma indrume
Cel mai recent răspuns: irineld , utilizator 23:39, 17 Februarie 2010
daca nu exista o cale civilizata de dialog puteti face plingere penala pentru abuz de incredere.
imi este greu sa cred in existenta unui furt.
plingerea se depune la parchetul teritorial.
1-Incercati solutionarea amiabila cu respectivul
2-In caz de nereusita ,va ramane numai posibilitatea demararii solutionarii prin parchetul responsabil,cu obligatiile si responabilitatile aferente si fara garantarea reusitei
cu alte cuvinte, s-ar putea sa nu am nici o posibilitate de a recupera masina, iar respectivului nu prea am ce-i face din punct de vedere juridic?
Din contra,pentru a preintampina posibile situatii neplacute ,va revine obligatia sa desfasurati demersuri la respectiva persoana si la autoritatile in drept pentru sesizare situatie.
Dispozitiile in vigoare,atrag sanctionarea aceluia care instraineaza fara forme legale autoturismul
Daca apreciati ca solutionarea amiabila nu da rezultate favorabile.notificati persoana in cauza ,cu termen in interiorul caruia sa restituie autoturismul
In caz de refuz de restituire autoturism ,in baza probelor inscrisuri/martori
promovati actiune in instanta
ynocentta a scris:

Din contra,pentru a preintampina posibile situatii neplacute ,va revine obligatia sa desfasurati demersuri la respectiva persoana si la autoritatile in drept pentru sesizare situatie.
Dispozitiile in vigoare,atrag sanctionarea aceluia care instraineaza fara forme legale autoturismul
Daca apreciati ca solutionarea amiabila nu da rezultate favorabile.notificati persoana in cauza ,cu termen in interiorul caruia sa restituie autoturismul
In caz de refuz de restituire autoturism ,in baza probelor inscrisuri/martori
promovati actiune in instanta

In situatia de fata, suntem in prezenta infractiunii de abuz de incredere.

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere? tigerban tigerban Buna seara. Ma confrunt cu un caz des intalnit dar care a luat o intorsatura ceva mai ciudata. Eu sunt detinatorul unui autoturism si am vrut sa`mi ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? DanyD DanyD Administratorul unei SC SRL a incheiat un contract de leasing cu o anumita SC, persoana juridica devenind astfel utilizatoarea unui autoturism. Fiindca nu mai ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? d.cosmin d.cosmin Buna ziua, De acum ceva timp am dat masina unui \'prieten\' de familie in vederea vanzarii, insa acesta nu s-a mai prezentat pentru intocmirea actelor. ... (vezi toată discuția)