avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract Leasing - probleme incheiere contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract Leasing - probleme incheiere contract

Buna ziua, am achizitionat o masina in sistem leasing financiar cu 50% avans, cu contract pe 5 ani. La jumatatea contractului (dupa aprox. 3 ani) au aparut probleme intre mine si firma de leasing din cauza unei plati care a fost intarziata si apoi a generat costuri colosale. Cei de la firma de leasing au procedat catre recuperarea masinii avand in vedere ca nu ne-am inteles cu privire la penalitatile respective. Ulterior am recuperat masina astfel: am platit penalitatile si restanta, s-a facut un alt contract de leasing - operational de aceasta data, pe 3 ani, unde cei de la leasing au stabilit toate detaliile + un antecontract de vanzare cumparare a bunului (specific ca pe al 2-lea contract bunul figureaza ca sh.). Desi i-am tot intrebat telefonic daca mai este ceva de platit la acest contract la sfarsit si ei mi-au spus ca nu, in momentul finalizarii contractului mi-au spus ca mai este o diferenta de 5000 de ron de platit (nu am rata reziduala, nu am plati neefectuate etc), pe motiv ca aceasta suma este o diferenta de amortisment (contractul e pe 3 ani dar ei au amortizat masina in 4 ani). Specific ca nici aceasta suma, nici despre amortizarea masinii in 4 ani nu este specificata in contract/antecontract. Tot ce e pe contract am platit conform graficului. Intrebarea mea este: sub rezerva carui drept imi cer acesti bani? Amortismentul se face pe perioada de utilizare (in speta, perioada contractuala din cate stiu) si nu se cere in avans corect? Sper ca am postat in forumul potrivit. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
stefan_agnis, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefan_agnis , utilizator 14:25, 9 Ianuarie 2015
Trebuie notificati, vazute actele, cerute explicatii... nu pot vedea de unde poate proveni acea suma, asta trebuie ei sa va spuna.
I-am notificat, la notificarea scrisa nu raspund. Telefonic mi-au comunicat ca suma provine de la departamentul lor de contabilitate si reprezinta diferenta de amortisment. Deci pe ce baza legala cere firma de leasing diferenta de amortisment?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta amortisment leasing stefan_agnis stefan_agnis Buna seara, am achizitionat o masina in sistem leasing financiar (50% avans), cu contract pe 5 ani. La jumatatea contractului dupa aprox. 3 ani) au aparut ... (vezi toată discuția)
Contract leasing - litigiu - utilizarea masinii stefan_agnis stefan_agnis Buna seara, am o intrebare vizavi de un contract de leasing. Pe scurt situatia: am incheiat un contract de leasing financiar pe 5 ani, la jumatatea acestuia ... (vezi toată discuția)
Masina leasing tampau gabriela tampau gabriela Va rog mult sa ma ajutati in urmatoare problema : SC ... a luat o masina in leasing pe o perioada de 48 de luni .Au fost platite avansul si 44 de rate in suma ... (vezi toată discuția)