Buna ziua!In Noul cod civil specifica la articolul 1578 alineatul 1a debitorul trebuie sa accepte cesiunea.Eu nu mi-am dat acceptul pentru cesiunea unuei datorii catre o firma de telefonie la o firma de recuperare.Sa inteleg ca nu este valabila cesionare in acest caz?
Iar in continuare zice tot acolo:
b) primeşte o comunicare scrisă a cesiunii, pe suport hârtie sau în format electronic, în care se arată identitatea cesionarului, se identifică în mod rezonabil creanţa cedată şi se solicită debitorului să plătească cesionarului. În cazul unei cesiuni parţiale, trebuie indicată şi întinderea cesiunii.
Cum la art. respectiv nu se specifica ca aceste onditii ar trebui indeplinite in acelasi timp, consider ca intre pct.a) si b) ar trebui sa intelegem sintagma SAU.
Asa ca, in opinia mea, chiar daca nu acceptati cesiunea, actul incheiat intre furnizor ca cedent si firma de recuperare a datoriilor ca cesionar, este valabila, cu conditia comunicarii catre debitor.
Daca sunteti debitor de buna credinta (si de ce nu ati fi), sau platiti in continuare furnizorului, sau solicitati actul de cesiune si pana atunci puteti alege sa suspendati platile.
Cesiune creanta
ValiAnghel
Buna ziua,
societatea la care lucrez a decis sa compensenze o creanta ce urmeaza a fi incasata/stinsa, deci care nu este scadenta, cu imprumuturi acordate de ... (vezi toată discuția)