1-
Vechiul presedinte s-a retras in septembrie, a convocat comitetul executiv, m-a recomandat ca viitor presedinte, comitetul a votat in unanimitate in favoarea mea. Acum, in Adunarea generala a proprietarilor, trebuie sa se faca alegerea si votarea presedintelui sau este corect si suficient ceea ce s-a facut pana acum?
Iata ce prevede dispozitia in vigoare HG nr 1588/2007
ART. 18
(7) În cazul în care presedintele se afla în imposibilitatea de a-si exercita atributiile,
acestea vor fi îndeplinite de catre un vicepresedinte, numit de presedintele asociatiei de
proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmând ca în termen de 90 de zile de la data când s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a
alege un nou presedinte.
2-
refuza sa -mi dea orice date, orice detalii, orice informatii spunandu-mi ca am fost doar numita , nu si aleasa.
Sa clarificam calitatile celor in discutie
Dvs ca membru al comitetului executiv ati fost aleasa de catre presedinte sa preluati provizoriu prerogativele acestuia
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari,cu limita de competenta de executie hotarari,decizii dispuse de adunarea generala,de presedinte si de comitetul executiv
Avand in vedere ca presedintele de asociatie este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari ,factor decizional,aspectul ca administratorul de imobil refuza sa execute dispozitiile presedintelui,inseamna ca ecesta incalca obligatiile ce ii revin
Administratorul de imobil detine raport juridic de angajare,fisa postului in care sunt prevazute concret obligatiile si limitele de competenta
Dvs ca si presedinte de asociatie,care exercitati provizoriu aceasta responsabilitate,aveti dreptul legal prevazut ca in cadrul comitetului executiv ,in temeiul disp sa analizati activitatea administratorului de imobil si sa dispuneti masurile in consecinta HG nr 1588/2007
art 17 g) pentru realizarea scopului si a activitatilor asociatiei de proprietari, angajeaza si demite personalul necesar, încheie si reziliaza contracte cu persoane fizice/juridice;
Refuzul administratorului de a se achita de obligatiile contractual prevazute,obliga comitetul sa analizeze responsabil activitatea acestuia si in temeiul disp art 17 din HG nr 1588/2007 poate sa dispuna inclusiv rezilierea raportului de munca
Daca si alti proprietari au constatat comportamentul abuziv si sunt nemultumiti de prestatia administratorului,se impune ca la adunarea generala sa supuneti discutiei activitatea acestuia,urmand ca participantii informati corect de dvs de obligatiile si limitele de competenta ce revin administratorului sa decida