Daca Primaria a emis un Certificat de posesie in vederea instrainarii, dar fara schita sau amplasament, doar specificand ca este un teren agricol, se poate cere Comisiei Locale de Fond Funciar sa faca o verificare in teren pentru a vedea daca a fost respectat Certificatul de posesie si nu s-a folosit pentru vanzarea unui teren cu alta categorie de folosinta decat cel inscris de Primarie ? Are Primaria atributii in acest sens?
Nu. Comisia de Fond Funciar nu este subordonata primariei. Aceasta din urma poate sesiza Comisia, dar nu o poate obliga. Mai mult decat atat primaria trebuia sa mentioneze in certificat nr. CFului in care este inscris terenul, astfel incat terenul sa fie identificabil. Primaria nu are justificare de ce nu a respectat criteriile elementare de eliberare a unor acte oficiale. Vanzarea/cumpararea se face la notar, si nu se poate face doar pe baza certificatului de posesie fara extrasul CF ori alte acte justificative.
Titlul de proprietate
haiman
bune ziua eu am cumparat an 1984 un teren cu casa de 3 camere acesta mea fost vandut cu chitanta de mana petru ca asa era atunci acum vreau sa optin titlu de ... (vezi toată discuția)