Buna ziua ! Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in urmatoarea problema : tatal meu, in urma divortului de mama, ar putea avea vreun drept asupra unui apartament dobandit de mama inainte de casatorie (anul 1973) prin achitarea unui avans dat de parintii dumneaei si achitat apoi in rate pe o perioada de 25 de ani, in conditiile in care cei doi au locuit impreuna, in concubinaj, din anul 1973 pana in anul 1986, cand s-au casatorit, iar apoi au continuat sa locuiasca impreuna, ca sot si sotie, pana in prezent.
Va multumesc.
in principiu nu are vreun drept , intrucat este bunul propriu al mamei , insa , daca a contribuit la achitarea ratelor din momentul in care s-a u casatorit , sau si pana atunci, si poate face dovada contributiei sale , are dreptul asupra acestor cheltuieli.
Plata ratelor s-a facut de catre mama, din salariul sau, fiind salariata la fel ca si tatal meu, pana la achitarea in intregime a ratelor, deci nu stiu cum ar putea face tatal dovada platii.
Da, exista un drept de creanta(cu privire la plata ratelor ) , sau a altor imbunatatiri , intrucat acest imobil are calitatea de bun propriu..Insa existenta acestui drept trebuie sustinuta cu mijloace de proba.