avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua ! Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in urmatoarea problema : tatal meu, in urma divortului de mama, ar putea avea vreun drept asupra unui apartament dobandit de mama inainte de casatorie (anul 1973) prin achitarea unui avans dat de parintii dumneaei si achitat apoi in rate pe o perioada de 25 de ani, in conditiile in care cei doi au locuit impreuna, in concubinaj, din anul 1973 pana in anul 1986, cand s-au casatorit, iar apoi au continuat sa locuiasca impreuna, ca sot si sotie, pana in prezent.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:48, 19 Iunie 2009
in principiu nu are vreun drept , intrucat este bunul propriu al mamei , insa , daca a contribuit la achitarea ratelor din momentul in care s-a u casatorit , sau si pana atunci, si poate face dovada contributiei sale , are dreptul asupra acestor cheltuieli.
Opinia mea este ca tatal nu are niciun drept.
Asupra apartamentului nu, dar asupra ratelor? Are un drept de creanta, zic eu!
Si imbunatatiri daca sunt...
Plata ratelor s-a facut de catre mama, din salariul sau, fiind salariata la fel ca si tatal meu, pana la achitarea in intregime a ratelor, deci nu stiu cum ar putea face tatal dovada platii.
Da, exista un drept de creanta(cu privire la plata ratelor ) , sau a altor imbunatatiri , intrucat acest imobil are calitatea de bun propriu..Insa existenta acestui drept trebuie sustinuta cu mijloace de proba.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii concubinaj ContSters291337 ContSters291337 Buna ziua! va rog daca se poate niste raspunsuri pt care multumesc anticipat: Am fost in concubinaj cu actualul sot timp de14 luni.Dupa 6 luni de concubinaj am ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament obtinut inainte de casatorie? FDrag FDrag Buna ziua, Sunte de multa vreme plecat din tara, deci nu mai sunt la curent cu ce se intampla in Ro dpdv legal. De curand trecem printr-o situatie in care ... (vezi toată discuția)