avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj apartament obtinut inainte de casatorie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj apartament obtinut inainte de casatorie?

Buna ziua,
Sunte de multa vreme plecat din tara, deci nu mai sunt la curent cu ce se intampla in Ro dpdv legal. De curand trecem printr-o situatie in care tatal meu poate ajunge la divort dupa o perioada de 20 de ani petrecuta cu actuala sotie. Apartamentul pe care il detine tatal meu, l-a obtinut in urma decesului mamei mele, iar pe actul apartamentul apare numai numele lui. Cum se facea in perioada respectiva, acum 25 de ani l-a cumparat in rate. Ratele le-a achitat pana in anul 1999-2000, iar o parte din rate erau platite in timp ce tatal meu traia in concubinaj cu prezenta sotie, dar le-a platit el (S-au cunoscut in 1993 dar s-au mutat impreuna mai tarziu). S-au casatorit cu acte abia in anul 2002. Daca el divorteaza, respectiva are vreun drept asupra apartamentului? Daca tatal meu ar pune apartamentul pe numele meu si al fratelui meu, ar mai avea vreun drept?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
FDrag, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 14:56, 20 Decembrie 2014
Nu are nici un drept daca este dobandit inaintea casatoriei legale. Daca trece pe numele d-voastra si mai bine.
E complicat ca poate depinde de multe lucruri.
Depinde si cine a achitat ratele in mod vital ca e vorba de bani...
Cris1971 a scris:

Daca trece pe numele d-voastra si mai bine.


Mai bine pentru cine? Pentru notar (onorariu), pentru stat (impozit), ca altminteri nu prea vad pentru cine ar fi mai bine. :)

Apartamentul este cumparat inainte de casatorie (bun propriu, care nu intra la partaj). Ba chiar si ratele au fost terminate de achitat inainte de casatorie. Si oricum, discutia s-ar putea purta despre bani (ratele pretins achitate) si nu despre ap. in sine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
romascanu, moderator
Beneficiarul "binelui" se subintelege, e cel cel care a initiat discutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune si proprii loredana69 loredana69 in 1987 tatal primeste un apartament de serviciu (MApN)in timp ce era casatorit cu mama mea .in 1991 cei doi platesc un avans pt achizitionarea acestuia si ... (vezi toată discuția)
sunt in mare incurcatura marinica71 marinica71 tatal meu sa casatorit cu mama mea in 1984 .in 1987 tatal meu a primit repartitie de la servici un apartament de 3 camere .in 1992 mama decedeaza iar tatal ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua ! Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in urmatoarea problema : tatal meu, in urma divortului de mama, ar putea avea vreun drept asupra unui ... (vezi toată discuția)