avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motiv delicat pentru admiterea recursului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motiv delicat pentru admiterea recursului

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
in prima instanta, in cadrul unui proces de insolventa, ANAF a obtinut avizul pentru atragerea raspunderii personale. Hotararea respectiva a fost casata de Curtea de Apel X, iar cauza a fost trimisa spre rejudecare. In baza hotararii din prima instanta, ANAF a emis decizia de atragere a raspunderii solidare si ulterior titlul executoriu si somatia.
In instanta de apel, ANAF a precizat ca dupa noua legislatie fiscala, nu mai este necesar avizul judecatorului sindic si ca oricum procedura de executare silita este in curs. Cand mi s-a cerut punctul de vedere, eu am spus ca nu cunosc continutul art. de lege si cu atat mai putin consecintele asupra mea. Judecatorul a afirmat ca in cadrul procesului respectiv se judeca strict avizul, fara a lua in calcul alte aspecte colaterale.
La redactarea hatorarii am constatat ca in incheierea de sedinta nici macar nu s-a consemnat pct. meu de vedere ci faptul ca eu am solicitat respingerea avizului ca ramas fara obiect.
Motiv de casare am, insa nu stiu daca recursul va fi admis, intrucat conform art. 488 alin (2) ''Motivele prevăzute la alin. (1) nu pot fi primite decât dacă ele nu au putut fi invocate pe calea apelului sau în cursul judecării apelului ori, deşi au fost invocate în termen, au fost respinse sau instanţa a omis să se pronunţe asupra lor''.
Apreciez ca e delicat sa scriu in motivarea din recurs cum au decurs lucrurile in sedinta de dinaintea pronuntarii, atat timp cat nu pot proba ca eu am spus acele lucruri. Cine are experienta in acest sens, ma poate sfatui ce sa fac?
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2015
mioara2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 15:39, 8 Martie 2015
Ceea ce ati spus in sedinta ar trebui sa fie consemnat in caietul grefierului si sa poata fi retinut in urma audierii sedintei de judecata de la termenul respectiv.
Exista 2 alternative:
1, S-a consemnat si in acest caz nu stiu cum sa fac trimitere spre acest caiet al grefierului.
2, Nu s-a consemnat si atunci nu am cum sa fac dovada.
Cum ma sfatuiti sa fac trimitere catre aceste sustineri ale subsemnatei? Sedintele sunt inregistrate? Cred ca acest lucru m-ar ajuta.
In caz contrar, nu-mi ramane decat sa spun ca in mod gresit s-a consemnat acel lucru in sedinta. Nu-i asa?
Multumesc!
La multi ani! de ziua femeii.
Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2015
mioara2012, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala nume prenume in dorar civil IulianRaileanu IulianRaileanu Buna ziua, Intrebarea mea este daca in dosar este gresit numele si prenumele meu , mentionez ca s a dat intre timp si sentinta in fara de recurs pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Temei de drept al recursului BEJENARU NICOLETA BEJENARU NICOLETA Sunt recurent într-un proces si am primit o comunicare prin care sunt informată că trebuie să achit taxa de timbru. Ca si nota era specificat: veti preciza ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă recurs liveomars liveomars Buna ziua! Am pierdut un proces in apel(cu banca) decizia instanței este ca admite apelul incident, respinge apelul principal ca nefondat, cu recurs in 30 ... (vezi toată discuția)