avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto- este adevarat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto- este adevarat

Suspendarea permisului pe 30 zile, 60 zile sau 90 zile: se iau in considerarea numararea acestor zile doar dupa expirarea dovezii de conducere ce v-a fost eliberata (sau din ziua retinerii, daca dovada este cu 0 zile - doar pt. alcoolemie).
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 16:27, 8 Martie 2015
Daca s-a primit dovada, termenul curge din prima zi de dupa ultima zi de valabilitate a dovezii. Exemplu: ultima zi de valabilitate a dovezii este intai martie, numararea celor 30 de zile incepe cu doi martie. Cele 30 de zile se implinesc in 31 martie si la intai aprilie se poate prezenta la ghiseu sa-si ridice permisul. Daca permisul a fost ridicat pe intai martie pt. 60 de zile fara eliberarea dovezii, termenul curge incepand cu doi martie si 60 de zile se implinesc pe treizeci aprilie. Daca-i deschis la ghiseu, de intai mai poate defila cu permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare 90 zile daniel123456 daniel123456 Buna ziua. Am fost oprit aseara plecand de la un chef am baut 4 sau 5 pahare de vin si m au oprit politai si a iesi 0.14 si prin urmare am primit fara drept de ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare si zile suspendare Etyen Etyen Mi-a fost retinut permisul de conducere pe 90 de zile pentru viteza de 109 km/h in localitatea, fiind a doua oara cand am o suspendare in 2 ani am fost sfatuit ... (vezi toată discuția)
Ce anume ar trebui sa scriu in cerere astfel incat procurorul sa imi elibereze o dovada de circulatie si in cat timp se solutioneaza un dosar penal? Nicolae2311 Nicolae2311 Buna ziua, am si eu o problema. Am fost oprit de un ag. de la politia rutiera care pretindea ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, mi-a suspendat ... (vezi toată discuția)