avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reabilitare - pedeapsa de 2 ani cu aplic. art ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reabilitare - pedeapsa de 2 ani cu aplic. art 81 c.pen.

Salut,

Am fost acuzat si condamnat la 2 ani cu suspendare si 4 ani de incercare pt fals si uz de fals in vara anului 2009, apoi in 2010 am avut si sentinta definitiva.
Recent am fost sa imi scot cazierul de la politie pentru angajare - surprinzator imi apare acolo tot . din ce am citit aici pe forum dupa perioada de incercare ar trb sa se stearga din cazier tot !

Sunt destul de disperat deoarece imi trebuie cazierul destul de repede (1 luna max) la angajare.

Am inteles ca trebuie sa fac o cerere la judecatorie si apoi se poate rezolva , acum cine stie si a mai patit - cat dureaza pana vor putea sa imi stearga de pe cazier ce am ?

Multumesc si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:32, 14 August 2015
Asa este, trebuie depusa o cerere prin care sa solicitati instantei sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept si se rezolva.
Intrebarea este cat dureaza acesta procedura? M-ai mult de 1 luna ? Multumesc!
Nu trebuie sa dureze mult, depuneti cererea si o sa vedeti, oricum nu aveti alta varianta.
Intre timp am consultat alt avocat si mi-a spus dupa ce a vazut cazierul ca la cei 2 ani de pedeapsa se adauga 4 ani de incercare + 6 luni pentru amenda care am avut-o...astfel dupa 6 ani si 6 luni de la data sentintei o sa am cazierul curat. Acum va intreb si pe voi, se poate asa ceva ? Pot sa fac ceva sa am cazierul curat mai devreme, fara sa mai astept pana in 2017 ?
Multumesc !
Daca ati fost condamnat la 2 ani si instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani, respectiv 2 ani + 2 ani = 4 ani.
Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă, in cazul dvs din anul 2010.

Alte discuții în legătură

Stergerea condamnarii din cazier lore23 lore23 Buna! va prezint situatia: in 2014 a primit persoana X 1 an de inchisoare , cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept- cazier- procedura Roby11 Roby11 Buna ziua, Am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. decizia a fost definitiva si irevocabila pe data de 24 oct.2012. Credeti ca ... (vezi toată discuția)
Reabilitare suspendarea conditionatã yanny849384 yanny849384 Am un prieten care are o suspendarea conditionată a executării pedepsei pe o durată de 4 ani reprezentând termen de încercare, potrivit art. 82 Cod penal. ... (vezi toată discuția)