avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare suspendarea conditionatã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare suspendarea conditionatã

Am un prieten care are o suspendarea conditionată a executării pedepsei pe o durată de 4 ani reprezentând termen de încercare, potrivit art. 82 Cod penal. Ar vrea sa stie care este termenul de reabilitate si cand sau cum poate sa i se radieze din cazier pedeapsa
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:09, 22 Iunie 2013
Depinde de infractiunea pentru care a fost condamnat si de pedeapsa care i s-a aplicat.

Cei 4 ani la care faceti referire reprezinta doar termenul de incercare; dar cuantumul pedepsei este altul.

Pentru " stergerea din cazier a pedepsei" va fi obligatoriu ca "prietenul " dvs. sa deschida o actiune in instanta de reabilitare.
Potrivit disp.art 82 c.pen.termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani, ceea ce inseamna ca in cazul prietenului dvs., instanta a aplicat o pedeapsa de 2 ani la care s-a adaugat acest interval de 2 ani-total 4 ani.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanarii definitive a hotararii de condamnare.
Daca prietenul dvs. nu savarseste o alta infractiune inlauntrul termenul de incercare si nici nu se va dispune revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art 83 si 84 c.pen., el va fi reabilitat de drept potrivit disp.art 86 .c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar- pedeapsa aplicata, termen de incercare, reabilitare euTU euTU Buna ziua, am fost condamnata la cu 4 ani cu suspendare in anul 2010, as vrea sa stiu cum este cazierul meu acum ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea cazier judiciar- pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen. iulianm83 iulianm83 pe 05 07 2011 a ramas definitiva o hotarare prin care am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 2 ani .Cand imi pot ... (vezi toată discuția)
Când voi fi reabilitat? foby86 foby86 As dori sa stiu cand mi se sterge cazierul am o condamnare de 10 luni cu suspendare si 2 ani si 10 luni termen de incercare ,pentru circulatie refuzul testari ... (vezi toată discuția)