avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Când voi fi reabilitat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Când voi fi reabilitat?

As dori sa stiu cand mi se sterge cazierul am o condamnare de 10 luni cu suspendare si 2 ani si 10 luni termen de incercare ,pentru circulatie refuzul testari pentru alcolemie ,data condamnari 6 .2011....multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
foby86, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:05, 4 Iunie 2013
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate ( 10 luni) la care se adauga un interval de timp de 2 ani potrivit disp.art.82 c.pen ( total 2 ani si 10 luni).
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca inlauntrul termenului de incercare nu savarsiti o alta infractiune si nici nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza disp.art 83 si 84 c.pen., dupa expirarea acestuia ( termen calculat asa cum am aratat mai sus) veti fi reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o ped. de 2 ani si 10 luni cu aplic art 81.c.pen.-cazier quest00 quest00 Buna seara, Daca am fost condamnat definitiv si irevocabil la 10 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani si 10 luni perioada incercare in data de 20.10.2012, ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - procedura OviDN OviDN Cum are loc reabilitarea judecatoreasca in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare ( martie 2008). (vezi toată discuția)
Reabilitare suspendarea conditionatã yanny849384 yanny849384 Am un prieten care are o suspendarea conditionată a executării pedepsei pe o durată de 4 ani reprezentând termen de încercare, potrivit art. 82 Cod penal. ... (vezi toată discuția)