avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat la o ped. de 2 ani si 10 luni cu aplic art ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat la o ped. de 2 ani si 10 luni cu aplic art 81.c.pen.-cazier

Buna seara,
Daca am fost condamnat definitiv si irevocabil la 10 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani si 10 luni perioada incercare in data de 20.10.2012, cazierul se sterge peste 2 ani si 10 luni de la aceasta data sau peste 3 ani de la aceasta data?
dupa ce se sterge cazierul, pe acesta v-a aparea ca am fost condamnat vreodata?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2015
quest00, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:29, 21 August 2015
dupa 2 ani si 10 luni sunteti reabilitat de drept si condamnarile nu va mai apar pe cazier.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca in perioada termenului de incercare de 2 ani si 10 luni condamnatul nu savarseste o alta infractiune si nici nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza disp.art 83 si 84 din c.pen. ( vechiul cod penal), dupa expirarea termenului intervine reabilitarea de drept a pedepsei aplicate.
Art. 86 c.pen.
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea condamnarii din cazier lore23 lore23 Buna! va prezint situatia: in 2014 a primit persoana X 1 an de inchisoare , cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept in cazul unei ped. pentru furt cu suspendarea conditionata a executarii adriancrisan adriancrisan Buna ziua Am o nelamurire in privinta reabilitarii de drept si va rog sa ma ajutati daca puteti cu informatii despre acest caz in special data la care ar ... (vezi toată discuția)
In ce termen sunt reabilitat de drept? gaby1988 gaby1988 in iunie 2009 am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare pentru conducere fara permis.va rog sa imi spuneti cand o ... (vezi toată discuția)