mezzo 61 a scris:
in timp ce blocul se zbate cu datorii de aprox 40 000 si s-ar fii putut rezolva cu aceste persoane , vad din nou ca sambata e actiune de schimbat niste geamuri , pus niste usi intermediare intre holul blocul la parter si scari si banuiesc ca iar s-a intrat in banii de intretinere . este legal acest lucru ? este un abuz ? multumesc.
Aveti dreptul sa cereti explicatii presedintelui asociatiei la orice cheltuiala sau documente.
Anul trecut am avut scandal in bloc pentru ca o
vecina banuia ca se face o lucrare de hidroizolatie la un tronson cu 4 nivele. A imprastiat in tot blocul banuiala ca se face aceasta lucrare si "o sa ne coste de de o sa ne usture" pentru ca-i o treaba pusa la cale in secret, etc.. Auzind despre acest lucru am cercetat si-am aflat ca un vecin "mai cu stare" a adus ceva materiale si urmeaza sa mai aduca sus pe bloc pentru a face lucrarea pe cont propriu. Pana a carat materialele, a mai prins si cateva zile de ploaie, avenit apoi echipa si a lucrat cateva zile, au facut proba cu apa, etc, au trecut vreo 3 sapatamani. In acest timp am dat explicatii de zeci de ori atat la asocioatie cat si oriunde eram intalnit de vecini care erau suparati ca vor fi pusi la plata. Au fost unii care nu au crezut inca 3 luni dupa lucrare ca nu vor fi pusi la plata , chiar daca intre timp se afisase 2-3 liste.
In conducerea unei asocaitii peste 50% din timpul de munca se aloca explicatiilor date proprietarilor. Apoi depinde de membrul din comitet sau administrator care da explicatii la fel de mult ca si de proprietarul care te priveste ca pe un vecin sau ca pe un rival, hot, sarlatan.