avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate vanzare locuinta construita prin program ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate vanzare locuinta construita prin program guvernamental

Buna ziua,
In anul 2010, in judetul Bacau au avut loc inundatii in urma unor ploi masive si cateva sute de case / locuinte din mediul rural, in diferite localitati, au fost afectate intr-o masura sau alta.

Locuinta bunicului meu a fost printre cele mai grav afectate si a fost prinsa intr-un program guvernamental de reconstructie din fondurile guvernului.

Urmarea: locuinta veche, din chirpici, deja ruina..a fost daramata complet si i s-a facut locuinta noua din BCA (2 camere, baie, bucatarie), prin acest program, in acelasi an.

Bunicul are 90 de ani iar in urma unei probleme medicale grave acum 3 ani, mama mea s-a mutat impreuna cu bunicul la tara.

Bunicul doreste sa-i vanda mamei casa, dar in sat umbla un zvon cum ca nu se pot vinde locuintele facute de guvern, pentru o perioada de timp, dar nimeni nu stie nici care ar fi perioada si nici care ar fi impedimentul legal.

Datele care pot sa vi le ofer sunt:
- actul de proprietate este o autorizatie de constructie eliberata pe numele bunicului, casa a fost inregistrata la primarie si se plateste impozit
- nu am gasit nicaieri in documentatia primita la constructia casei vreo prevedere cu privire la limitarea dreptului de vanzare
- am intrebat la primarie, la urbanism despre ceva impedimente la vanzare si au dat din umeri.
- nu stiu numarul / numele programului guvernamental prin care au fost construite locuintele, voi incerca sa fac rost de el.

Intrebarea mea este: exista prevederi legale generale care ar putea impiedica vanzarea locuintei inauntru unui anumit interval de timp?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: claudiu.lichi@gmail.com , utilizator 21:13, 9 Martie 2015
Daca bunicul dvs are autorizatie de construire, inseamna ca a primit materialele de constructie. Trebuie sa vedeti daca nu cumva in actul de donatie prin care i-au fost date acestea nu este trecuta cumva aceasta interdictie de instrainare.
Nu exista un astfel de act de donatie materiale.
In proiectul tehnic exista o lista de materiale ce vor fi folosite la constructie, avizat pe fiecare pagina de Primarie.
Exista totusi un proces verbal de receptie a lucrarii prin care se afirma ca beneficiarul a primit imobilul si nu are obiectiuni.
Nici aici nu se specifica vreo interdictie la vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie casa vali5 vali5 Buna seara,daca se poate sa ma ajutati cu o problema cu primaria.In 2006 am construit o casa din chirpic conform autorizatiei de constructie si proiectului in ... (vezi toată discuția)
Renovare fara acte - autorizatie kshu85 kshu85 Am o casa + teren cu acte. In urma cu 7 - 8 luni am hotarat sa o refac. casa veche era din chirpici. Am dat jos chirpicii, am pastrat temelia in care am venit ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie anexa LauraMalina LauraMalina Buna seara, Am tot incercat sa inteleg, am tot cautat .. in nici un topic de pe site nu am reusit sa gasesc un raspuns concret. Problema este in felul ... (vezi toată discuția)