Un club sportiv incheie un contract cu un alt ONG, avand ca obiect organizarea de cursuri sportive pe propietatea acelui ONG. Modelul de contract este pe scurt: Club sportiv=Prestator, ONG=Beneficiar. Obiect=cursuri sportive. Clubul sportiv emite factura lunar pentru cursurile desfasurate.
Intrebarea este: Este in regula sa se emita factura? Cum altfel poate ONGul sa remunereze Clubul Sportiv pentru cursurile efectuate? (aceste activitati sunt conform statutului clubului sportiv, deci sunt activitati fara scop patrimonial), nu sunt activitati economice.
Poate ca ar trebui sa specificati mai clar. Eu asa am inteles. Clubul sportiv organizeaza acele cursuri pe proprietatea ong-ului? Adica inchiriaza spatiul pentru un numar de ore lunare. Beneficiarii cursurilor sunt diverse persoane care presupun ca vor plati o taxa de participare la cursuri?
Atunci venitul din inchiriere spatiu e venit de natura economica pentru ong care da factura clubului sportiv. Taxa de participare cursuri sportive e venit de natura economica daca participantii sunt alte persoane decat membrii clubului sportiv si de la ei se incaseaza acest venit de natura economica. Daca cursantii sunt membrii ai clubului sportiv, nu sunt venituri de natura economica.
Factura poti emite, daca se solicita sau daca vrei ( nu e obligatorie, ca nu are implcatii fiscale ca cele cu TVA), si pentru venituri de tip non-profit - donatii, sponsorizari, cotizatii etc. E factura fara rubrica de TVA....
Daca clubul sportiv plateste ONG-ul pentru ca face activitati pe terenul acestuia, e aproape sigur activitate economica, fie inchiriere, fie ceva prestare de servicii mai complexa, cu implicatiile fiscale aferente...
Club fotbal
cristian8086
Buna ziua !
Am o scoala de fotbal ( asociatie club sportiv) inregistrata ca asociatie nonprofit.Pentru participarea la antrenamente se percepe o taxa ... (vezi toată discuția)