avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Angajat la propria I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Angajat la propria I.I.

la o II ,infiintatorul acesteia poate avea statut de angajat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 13 Martie 2015
Nu va puteti angaja la propria intreprindere individuala. Veti plati doar contributia la sanatate si pensie, pe langa impozitul pe venit, pe acea intreprindere individuala.
multumesc
inca o intrebare ,poate fi angajat la o alta societate chiar daca a infiintat o II?In acesr caz mai are obligatia de a plati contributia pt sanatate si pensie pe II infiintat ?sau nu are nicio legatura una cu cealalta .
art.25 din OUG 44/2008
...
(2) Întreprinzătorul persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale poate cumula şi calitatea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel în care şi-a organizat întreprinderea individuală.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala biaman biaman Poti sa devii ,,angajat\'\' in cadrul intreprinderii individuale unde esti intreprinzator? Oug 44/2008 nu mi se pare foarte clara.La infiintarea I.I. la ... (vezi toată discuția)
Angajare titular i.i. casandreea casandreea Se poate angaja titularul unei intreprinderi individuale in propria I.I.? Eu spun ca NU! (vezi toată discuția)
Cim la ii pam-pam pam-pam Vreau să-mi deschid II, dar aș dori să mă angajez cu CM, ca și administrator. (vezi toată discuția)