avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilire drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilire drept proprietate

Sunt presedintele unui composesorat si ma confrunt cu urmatoarele probleme:
- composesoratului i s-a restituit intreaga suprafata comform legii 247, cei care au formulat cereri au primit suprafetele cuvenite la acea data cu unele exceptii unde nu s-a putut face dovada calitatii de urmas la acea data si cu unele greseli sau confuzii de nume. Conducerea Composesoratului si comisia locala de fond funciar de la acea data nu au aratat anexele validate cu persoanele solicitante tuturor membrilor asa ca in urma cu cativa ani cand am preluat conducerea composesoratului am publicat anexele constatand ca sunt unele greseli la intocmirea lor. Cei care sunt cu aceste probleme au solicitat composesoratului indreptarea lor, pe linga acestia am mai primit solicitari de la alte persoane pentru a fi puse in posesie intrucat nu au formulat cereri la lege 1/2000 sau 247/2005 dupa unii proprietari intrucat fosta conducere nu le-a prezentat anexele sau cf.vechi.
Cum si cine ar trebui sa ii puna in posesie si pe acestia si cine poate remedia greseliile din anexe?
Am vazut in urma cu cateva zile un raspuns al Prefecturii pentru o speta asemanatoare prin care spuneau ca ei au restituit intreaga suprafata Composesoratului si restul este treaba Adunarii Generale a comp.de a primi noi membrii si ai pune in psesie. Va tine seama un notar de hotararile AG prin care a pus in posesie pe X conform unor documente doveditoare de urmas?

Alte discuții în legătură

Composesorat ABANA ABANA Composesorat infiintat in 2000,in baza Legii nr.1/2000.Reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut in baza cererilor individuale depuse .Anexele 51 si 54 ... (vezi toată discuția)
Drepturi indivize intr-un composesorat teofillaze teofillaze Am intrat recent in posesia unor C.F.-uri cu averea bunicului in cadrul unui Composesorat. Cum pot intra in posesia acestei averi, daca nu am depus cerere in ... (vezi toată discuția)
Retrocedare intreaga suprafata composesorat anamaria13 anamaria13 Buna ziua! As dori sa va expun urmatoarea situatie: La composesoratul satului nostru pana la aparitia L. 247/2005, prin HCJ s-au validat mai multe suprafete ... (vezi toată discuția)