avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna - este obligatorie sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna - este obligatorie sau nu?

Buna ziua. Va scriu ca urmare a situatiei de la locul de munca in care nu ni se ofera diurna sub motivul ca avem card de credit de la companie, dar care desigur pentru orice cheltuiala presupune oferirea tuturor chitantelor. Cu toate acestea in fluturasul de salariu apare diurna la zona diurna nedeductibila si apoi retinere diurna nedeductibila cu aceeasi valoare.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si cu referiri din lege pentru a putea combate aceasta pratica buna pentru firma, dar complet incorecta fata de angajati. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 9 Martie 2015
Art.44 C.mun.
...
(2) Salariatul delegat are dreptul
la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Potrivit Codului Fiscal, cheltuiala cu diurna este deductibilă în limita a 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituțiile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna si cazare muncitori gabicocis gabicocis Lucrez cu muncitori pe santier adusi din alte localitati.Daca le dau diurna mai mica de 42.50 lei, le pot acorda si cazare?(De ex.20 lei diurna,20 lei ... (vezi toată discuția)
Diurna in cazul pfa coraliana coraliana Un PFA are contract cu un SRL din Romania, pe baza caruia , PFA lucreaza in strainatate. Cheltuiala cu diurna externa este deductibila pt PFA? (vezi toată discuția)
Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)