avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent

buna ziua.astazi tatal meu a fost cautat acasa de organele de politie slatina cu niste probleme mai vechi.santem din bucuresti.eu fiind fica si fiind draguta am invitat politia in casa,au vorbit cu tatal meu dupa care l au rugat pe tata a merge la politia de sector de care apartinem ptr a recunoaste o persoana din fotografiile politiei dupa care tatal meu a spus ca are o durere de mana dreapta si nu poate da nimic scris,insa cei doi politisti m au rugat sa merg eu,,doar,,deci subliniez doar a scrie in locul tatalui meu.am fost de acord.am mers am scris o declaratie in locul tatalui bine inteles cu tatal meu de fata dupa care am iesit din circa de pol asteptandu l pe tata.dupa un timp lung a iesit si tatal meu dar insotit de un politist civil care mi a cerut nr de telefon ca il vrea politistul de ancheta din acea circa ptr a ma suna sa dau si eu declaratie.am intrebat ptr ce anume?ca nu am nici o legatura cu ceea ce il ancheteaza pe tatal meu si acel politist mi a raspuns ca:anchetatorul vrea sa stie anumite detalii(care eu nu cunosc acele detalii care anchetatorul ar vrea sa le afle)mi sa mai spus ca maine sau cel tarziu poimaine voi fi sunata de acel anchetator.intrebarea mea este voi avea probleme?in cazul in care refuz a ma duce sa dau declaratie sau mai stiu eu ce mi se poate intimpla ceva?mii de multumiri(sant speriata)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:04, 19 Iunie 2009
Daca persoana anchetat este tatal dvs. probabil organele de cercetare au in vedere faptul ca sunteti fiica si locuind impreuna puteti avea cunostinta despre anumite fapte, sau aspecte considerate de ei importante in ancheta. Dar, daca nu aveti cunostinta despre nimic, va puteti duce linistita si declarati ca nu stiti, nu ati vazut nu ati cunoscut , daca acesta este adevarul. Totul e sa fiti sincera si sa spuneti adevarul..
Ar fi ibine daca v-ati prezenta , chiar daca nu cunoasteti detalii, declarati acest lucru. Este indicat sa spuneti adevarul , in acest fel nu veti avea nici oproblema, iar refuzul dvs. s-ar putea interpreta in alt mod, adica, stiti ceva, insa nu doriti sa declarati.
Din ceea ce ne relatati pare a fi vorba despre o "comisie rogatorie", unde practic dvs. sincer nu prea aveti ce cauta...
Insa ar fi corect sa solicitati sa vi se trimita o citatie (si nu doar telefon) in legatura cu ancheta in cauza!
Apoi nu prea vad de ce ati acceptat dvs. sa scrieti declaratia in locul tatalui dvs.!!!
Si mai mult chiar, dvs. oricum aveti cunostinta direct de continutul declaratiei data de tatal dvs...oare cat de "obiectiva" (sub aspect probatoriu desigur) ar putea fi eventuala declaratie a dvs.?
va multumesc tuturor,nu ascund nimic,fapt fiind,ca in anul in care sa inceput anchetarea tatalui meu nu eram in tara si chiar nu cunosc detalii doar cele spuse de politisti si ceea ce sa vorbit azi in incinta circii de pol ca eu fiind cea care scria declaratia tatalui meu.va multumesc
covadonga a scris:

buna ziua.astazi tatal meu a fost cautat acasa de organele de politie slatina cu niste probleme mai vechi.santem din bucuresti.eu fiind fica si fiind draguta am invitat politia in casa,au vorbit cu tatal meu dupa care l au rugat pe tata a merge la politia de sector de care apartinem ptr a recunoaste o persoana din fotografiile politiei dupa care tatal meu a spus ca are o durere de mana dreapta si nu poate da nimic scris,insa cei doi politisti m au rugat sa merg eu,,doar,,deci subliniez doar a scrie in locul tatalui meu.am fost de acord.am mers am scris o declaratie in locul tatalui bine inteles cu tatal meu de fata dupa care am iesit din circa de pol asteptandu l pe tata.dupa un timp lung a iesit si tatal meu dar insotit de un politist civil care mi a cerut nr de telefon ca il vrea politistul de ancheta din acea circa ptr a ma suna sa dau si eu declaratie.am intrebat ptr ce anume?ca nu am nici o legatura cu ceea ce il ancheteaza pe tatal meu si acel politist mi a raspuns ca:anchetatorul vrea sa stie anumite detalii(care eu nu cunosc acele detalii care anchetatorul ar vrea sa le afle)mi sa mai spus ca maine sau cel tarziu poimaine voi fi sunata de acel anchetator.intrebarea mea este voi avea probleme?in cazul in care refuz a ma duce sa dau declaratie sau mai stiu eu ce mi se poate intimpla ceva?mii de multumiri(sant speriata)

De acord cu d-na avocat:cam mare circul facut pentru o comisie rogatorie.Sunt doua posibilitati ,enumerate mai sus,sa asteptati citarea oficiala sau sa raspundeti invitatiei telefonice.In ambele situatii declarati ceea ce stiti si faceti mentiuni exprese cu privire la problemele pe care nu le cunoasteti si totul va fi O.K.Din punctul meu de vedere,totus audierea unei persoane care nu cunoaste mare lucru sau cunoaste aspecte de la altii,nu prea este un probatoriu credibil,mai ales atata timp cat martorul nu cunoaste problemele in mod cert si nemijlocit(proprio sensibus).
Din nefericire ,sunt unii anchetatori care folosesc marturiile de tipul "am auzit despre cutare de la cutare"

Alte discuții în legătură

Audierea in calitate de martor bozzont bozzont Am fost chemat la politie unde mi s-a spus ca o anumita persoana a depus plangere impotriva unui grup de persoane din firma in care eu lucrez pentru o anumita ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mihaela.carmen31 mihaela.carmen31 Buna seara exista o plangere penala impotriva unei persoane si acea persoana este chemata la politie sa dea declaratie. Acea persoana ar vrea sa merg si eu sa ... (vezi toată discuția)
Omul nepotrivit la locul si momentul potrivit vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Sunt chemat la politie pentru o reclamatie.Mi se cere sa dau declaratie scrisa pentru faptele din reclamatie.Nu mi se citeste toata reclamatia, ... (vezi toată discuția)