avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen prescriere executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen prescriere executare silita

Buna seara,sunt un debitor intr-un contract de credit,garantat cu imobil,am ajuns in faza de executare silita ,dar nu am mai primit nici o somatie de la banca sau executor de mai bine de doi ani.
Va rog sa-mi spuneti care este termenul de prescriptie in acest caz si care este actul normativ unde este stipulat termenul.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:40, 10 Martie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Noul Cod de Procedura Civila:



"CAPITOLUL V
Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită

Art. 705
Termenul de prescripţie

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive."


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare irevocabila costel58 costel58 Care este termenul limita in care se poate solicita unui angajator executarea unei hotarari judecatoresti irevocabile intr-un conflict de munca ? (vezi toată discuția)
De la ce data incepe sa curga termenul de prescriptie? mihai62 mihai62 termenul de inceperea executarii silite se calculeaza de la ramanerii definitive a hotaririi instantei sau dela data cand executorul a primit acceptul instatei ... (vezi toată discuția)
Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)