avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendat permis !!! ori anulat !!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendat permis !!! ori anulat !!!

buna seara . am si eu o nelamurire in privinta permisului auto .
Intro seara eram cu un priete linga masina beam o bere ,masina find parcata in
afara parti carosabile de drum ,apare un agent de politie cu un jandarm cu un logan nu imi cere documente,
vede ca consum alcol si ma invita la sectia de politie ,acolo imi cere datele mie si la prietenul meu dupa care imi zice sa suflu in etilotest ,binenteles refuz deoarece eram parcat cu masina ,ne tine intro camera 3 ore dupa care imi zice semnezi foaia asta ,,( o faie scrisa de el ) refuz ,,,ii zik daca trb sa dau vreo declaratie si imi raspunde NU la ora asta nu ? esti liber de miine ai permisul anulat ,,vi miine la 12 si il predai :( ok am plecat bine mersy .dupa o saptamina primesc un tel,,de la un vecin de la tara unde sa intimplat povestea ca trb sa predau permisu de conducere ca imi este suspendat ,,,:( .intrebare mea ar fi poate sa imi suspende sau sa imi anuleze permisul decit cu datele dupa buletin,,fara sa suflu in etilotest,,fara probe de singe ,,doar ca am baut linga masina si aceasta find esita dupa drumul public .???
Permisul de conducere se anuleaza in urmatoarele situatii si dupa cum veti observa, anularea intervine in principiu ca urmare a condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru una din infractiunile enumerate in text.

Articolul 114 OUg.195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a)titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;

b)titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru infractiunile prevazute la art. 334 alin. (2) si (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) si (4) din Codul penal;

d)titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanta prevazuta la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal.

e)permisul de conducere a fost obtinut cu incalcarea normelor legale, situatie constatata de instanta competenta.

f)permisul de conducere a fost obtinut in perioada in care titularul era cercetat sau judecat in cadrul unui proces penal pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, atunci cand acesta a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva.

(2) Permisul de conducere se anuleaza si in cazul in care titularul acestuia a decedat.

(3) Procedura anularii permisului de conducere se stabileste prin regulament.
Probabil v-a intocmit dosar penal pentru „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu alcoolemie mamymeu82 mamymeu82 in 2008 am condus o masina sub influenta alcoolului neavand permis de conducere...alcoolemie 1,8 la mieimediat dupa.am plecat din tara.m am intors acuma si am ... (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice Mihaidan07 Mihaidan07 Buna ziua daniel ma numesc si in 2016 am fost oprit de un echipaj rutier pentru testare însă am refuzat să suflu si sa dau probe biologice mai judecat în ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat Marianph28 Marianph28 Am o problemă destul de mare, am avut permisul suspendat pentru cumululul a 16 puncte de penalizare din data de 12.12.2017 până în 12.01.2018 și în ... (vezi toată discuția)