avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Presupusa calomnie
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Presupusa calomnie

Bună ziua,
Aş dori să vă prezint un caz care a avut loc in urma cu o zi, şi aş dori o opinie avizată.
Sunt profesor la un liceu de prestigiu din judeţul Mureş cu o vechime de peste 12 ani. Ieri s-a prezentat la liceu un domn, părinte al unui elev care a terminat liceul in anul 2014 şi căruia i-am fost profesor cu 4 ore pe săptămână. Părintele, om influent, a avut o discuţie cu directorul unităţii şi cu fostul diriginte al elevului, în timpul căreia a afirmat că atât domnul diriginte cât şi subsemnatul (a amintit doar numele noastre) am pus la îndoială diploma de bacalaureat obţinută de fiul lui, sau cel puţin am discutat cu elevii sau colegii felul în care el a bţinut diploma, fără ca dânsul să numească exact care sunt acuzele. Se pare că a amintit de un posibil proces.
Elevul era cunoscut pentru desele absenţe de la şcoală şi notele slabe, iar bacalaureatul l-a trecut cu note mult mai bune. Ceea ce s-a discutat la şcoală, în clase, a fost mirarea noastră referitor la media mare cu care elevul a obţinut diploma de bacalaureat. Eu personal pot afirma cu tărie că nu am făcut iluzii la posibile ilegalităţi ori alte comentarii maliţioase despre elev, cu excepţia criticării absenteismului repetat al acestuia. Nu mă pot pronunţa cu privire la fostul diriginte, nu ştiu ce a discutat dânsul.
Întrebarea mea ar fi următoarea: În ce măsură are acest părinte temei legal pentru o acţiune în instanţă, ar trebui să mă îngrijorez? Aş dori să menţionez că, cel puţin împotriva mea, nu există probe materiale, inregistrări sau ceva asemănător. Discuţiile cu clasa la care sunt diriginte momentan fiind purtate pe un ton normal, fără ironii, acuze sau aluzii, singura greşeală fiind faptul că am amintit numele elevului.
Aş aprecia un răspuns şi o opinie, eventual sfaturi de la dumneavoastră.
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters348271 , utilizator 08:04, 12 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pentru răspuns, aş dori să aflu dacă situația se poate încadra totuşi intr-o altă categorie juridică, ori dacă domnul respectiv poate găsi căi de atac în instanță, pornind de la premisa / suspiciunea descrisă mai sus?
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2015
bondoroir, utilizator
Pana nu stiti care sunt acuzele ce vi se aduc, despre ce vorbim? Daca va referiti la calomnie sau alte forme de atingere a demnitatii umane, puteti sta foarte linistit. Respectivul parinte nu face decat sa bata campii si sa intimideze asa cum fac majoritatea lichelelor din ziua de azi.(hopa...ce-am scris.....daca ma da si pe mine in judecata domnu "influentu"? :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face? foaie matricola absolvire liceu - note mai mici decat stiam riannart riannart Fiul meu a terminat anul acesta liceul la Colegiul \"Henri Coanda \"Bacau si cand si-a ridicat foaia matricola de la scoala, am constatat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Încãlcarea drepturilor la liceu ghesha ghesha Bună ziua. Sunt elev în clasa a XII-a, și consider că profesoara (diriginta) nu a avut un comportament decent. Cer ajutorul dumneavoastră, mai ... (vezi toată discuția)
Calomnie,defaimare,amenintare,discriminare,nesimtire...si lista continua MihaiOK MihaiOK Buna seara, Sunt elev intr-un liceu economic din Bucuresti.Clasa 11 , am fost separat ,impreuna cu alti elevi de colegii cu care am facut a 9 a si a ... (vezi toată discuția)