avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... help
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

help

am dat imprumut unor prieteni niste bani.Acum s_a implinit termenul si spun simplu ca nu au sa imi dea banii.I-am virat pe card, am extras si am 2 prieteni care stiu exact ce s_a intamplat.Ce trebuie sa fac sa imi recuperez banii?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:31, 19 Iunie 2009
pai ar fi doua varinate:
1) sa mai asteptati putin daca au probleme financiare;
2)sa-l somati si sa actionati in instanta.
nu ai incheiat nici un act din care se rezulte ca ai dat baniimprumut ? daca nu ai nici un astfel de inscris, ma indoiesc ca ti se va admite somatia de plata ptr. ca nu isunt indeplinite conditiile cerute del ege.
Ati putea incerca si cu o actiune in civil, unde va puteti folosi de toate mijloacele de proba (inscrisuri, martori, interogatoriu etc.)
Extrasul de cont este un inceput de proba scrisa care se va completa cu martori.
Eu zic ca se poate dovedi imprumutul si ca veti avea sanse in instanta.....
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere de probe Necunoscut1996 Necunoscut1996 Ieri am avut termen la dosar pentru autoritatea parintrasca. Ieri a fost termenul pentru depunerea probelor si propunerea martorilor. La urmatorul termen ... (vezi toată discuția)
Ajutor - imprumut acordat unui prieten hultuana hultuana Am avut un prieten care imi datora bani(eu i-am dat banii fara nici un act). El mi-a returat suma in contul de banca. Acum el zice ca ma da in judecata ca are ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera niste bani imprumutati? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu cum se pot recupera niste bani imprumutati,daca imprumutatul nu mai doreste returnarea acestora. Precizez ca ... (vezi toată discuția)