avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut bancar inaintea casatoriei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut bancar inaintea casatoriei

Buna ziua,
Soul meu a facut un imprumut la o banca inainte sa ne casatorim . Cand am fost sa fac un imprumut pe numele meu mi s-a spus ca nu se poate deoarece el este in biroul de credite si daca nu facem separare de bunuri nu pot lua imprumut. Care este logica ? Ce treaba are creditul lui facut inaintea casatoriei cu creditul meu in timpul casatoriei? Este noemal asa ceva ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: laura76c , utilizator 09:45, 11 Martie 2015
Logica este una simplă. Chiar dacă nu și-a plătit datoriile înainte de căsătorie, nu a anulat aceasta prin căsătorie. Acum sunteți căsătoriți. Datoriile contractate de unul dintre soți pentru nevoile obițnuite ale căsniciei, sunt datorii comune. Probabil că soțul va fi coplătitor sau garant, de aceea au făcut verificarea și pentru soț. Dacă unul dintre soți a fost rău platnic, nici celălalt soț nu poate lua împrumut, câtă vreme nu își schimbă regimul matrimonial al comunității de bunuri.
Multumesc pentru raspuns. In cazul asta trebuie sa fac separare de bunuri sau ce am de facut? Care e procedura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)
Credit contractat de unul din soti mihai09 mihai09 sotul a decedat. sotia a contractat in timpul casatoriei un credit in calitate de imprumutata, avand ca coplatitor pe tatal ei.sotul nu a semnat contractul de ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil prin programul prima casă de persoană necăsătorită. poate deveni ulterior coproprietar actualul partener? Ioana A Ioana A Buna ziua. Daca un cuplu necasatorit locuieste intr un imobil si unul dintre parteneri doreste sa il cumpere prin programul \"prima casa\" pe numele sau si ... (vezi toată discuția)