avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Neclaritati infiintare intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Neclaritati infiintare intreprindere individuala

Vreau sa infintez intreprindere individuala de transport marfa cu autoutilitara de 3,5 tone.
1. La cat este stabilita norma pe venit pt o asfel de intreprindere individuala.
2. Se pot deduce cheltuielile cu angajatul?

Intrebari referitoare la impozitul pe venit real.
3. Ce cheltuieli se pot deduce?
4. Impozitul este de 16% sau se poate un impozit mai mic?
5. Ce contributii sociale am de plata si lac pot ajunge?
6. Este avantajos pt mine sa raman angajat la alta firma? Ma refer strict la plata contributiilor sociale.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:03, 10 Martie 2015
Folositi codul caen 4941 Transporturi rutiere de marfuri
De exemplu in municipiul Braila norma de venit pentru aceasta activitate e 17000 lei. Trebuie sa cautati norma de venit pentru judetul dumneavoastra pentru ca ele se stabilesc anual, la nivel de judet.
Nu puteti avea angajati daca optati pentru impozitare pe norma de venit pentru ca nu puteti sa deduceti nicio cheltuiala.
Veti opta pentru impozitarea pe venit real. Pe langa impozitul pe venit de 16%, mai platiti contributie la sanatate 5,5% adica 54 lei lunar si contributie la pensie 222 lei lunar. Daca aveti in acelasi timp si un alt contract de munca valabil in alta parte, nu mai platiti pentru intreprinderea individuala contributie la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Angajare si intreprindere individuala daniel_brezai daniel_brezai Buna ziua, doresc o solutie la urmatoarea problema. Un administrator retea, este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o societate. In ... (vezi toată discuția)
Impozit intreprindere individuala Angie_31 Angie_31 Buna ziua, as dori sa aflu care este impozitul pentru Intreprinderea Individuala, avand in vedere ca am carte de munca in alta parte. Va multumesc! (vezi toată discuția)