avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit Intreprindere Individuala

Buna ziua, as dori sa aflu care este impozitul pentru Intreprinderea Individuala, avand in vedere ca am carte de munca in alta parte. Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
Angie_31, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angie_31 , utilizator 17:08, 7 Noiembrie 2010
De regula, in cazul in care optati pentru impozitarea pe baza de norma de venit, daca sunteti in acelasi timp si angajat cu contract de munca in alta parte, se aplica reduceri substantiale.
Daca imi spuneti judetul si localitatea in care veti desfasuta activitatea si indicati exact activitatea ce se desfasoara, va pot spune cota exact. Asta deoarece reducerile aplicate difera de la un judet la altul.
In Bihor, de exemplu, reducerea in acest caz este de 60 (!!) %.
Este vorba de birou de traduceri, Arges- Pitesti. Eu stiu ca impozitul pt Intreprinderea Individuala este de 16 %, plus 5,5% pt sanatate, dar acesti 5,5% se deduc. Multumesc!
Da, IMPOZITUL este de 16%. Celelalte amintite de Dvs. sunt contributii.
Ceea ce am scris eu mai sus se refera la situatia in care activitatea respectiva se poate impozita pe baza de norma de venit.
Acum stiu ca activitatea Dvs. ar fi cea de traduceri, pentru care insa nu exista norma de venit, ceea ce inseamna ca se poate desfasura numai cu impozitare in sistem real (16%) si NU conteaza in acest caz daca aveti sau nu contract de munca in alta parte...
Va multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati infiintare intreprindere individuala nastasecornel nastasecornel Vreau sa infintez intreprindere individuala de transport marfa cu autoutilitara de 3,5 tone. 1. La cat este stabilita norma pe venit pt o asfel de ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru o intreprindere individuala 19051972 19051972 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine ptr o firma I.I. ce impozit are de plata pe trimestru pe domeniul constructii avand caen 4399 ? (vezi toată discuția)
Pfa cineva2009 cineva2009 buna ziua As vrea sa stiu cat este impozitul pt pfa (vezi toată discuția)