avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit pentru o Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit pentru o Intreprindere Individuala

Buna ziua, M-ar interesa si pe mine ptr o firma I.I. ce impozit are de plata pe trimestru pe domeniul constructii avand caen 4399 ?
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2015
19051972, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:24, 26 Aprilie 2015
Daca optati ca sa fiti impozitat pe venit real, la inceput de an depuneti declaratia 220 prin care declarati catre finante un venit estimat pentru tot anul in curs si apoi trimestrial veti plati 16% ca impozit pe venit, 5,5% contributie la sanatate. Anul urmator depuneti declaratia 200 cu venitul relizat in anul precedent. Veti primi acasa apoi decizie de impunere in care cei de la finate fac regularizarea intre ce ati platit in timpul anului ca plati anticipate si ce aveti in realitate de platit pentru ce ati realizat. E posibil sa mai aveti de plati diferente sau sa vi se restituie.
Daca optati sa fiti impozitat pe norma de venit, aceasta valoare se stabileste anual de catre cei de la finante la nivel de judet pentru codul caen pe care-l aveti si pentru aceasta valoare, indiferent daca in realitate o depasiti sau nu, veti plati trimestrial impozit pe venit 16% si contributie la sanatate 5,5%.
Pentru ambele situatii, daca nu aveti in alta parte un alt contract de munca valabil, veti plati si contributie la pensie. Aceasta se calculeaza fata de un venit minim asigurat de 845 lei lunar si rezulta 222lei de plata la contributia la pensie.
daca o sa fac angajari prin ajfom voi fi scutit der impozit ?
pe o perioada


va multumesc
Pentru impozitele care tin de intreprinderea individuala adica impozitul pe venit, sanatate si pensie nu. Doar ceva facilitati pentru salariati. Va rog sa cititi materialul de la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
si www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa fara activitate larysamat76 larysamat76 Ma intereseaza care sunt implicatiile situatiei in care infiintez un PFA, dar nu am activitate timp de o perioada indelungata (ani). Se desfiinteaza automat de ... (vezi toată discuția)
Pfa - cod caen 6201 - facturare client non-ue 2016 RaduB123 RaduB123 Buna ziua, La momentul actual sunt PFA in sistem real(cod CAEN 6201). Ar urma sa inchei un contract de dezvoltare soft cu o firma din afara UE(Canada). Am ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa ioana-miruna ioana-miruna Buna ziua, doresc sa imi infiintez un PFA pentru un magazin online de carti. Imi puteti spune, va rog, daca am profit sub 800 lei/luna, trebuie sa platesc 232 ... (vezi toată discuția)