Ma intereseaza care sunt implicatiile situatiei in care infiintez un PFA, dar nu am activitate timp de o perioada indelungata (ani). Se desfiinteaza automat de catre Registrul Comertului dupa un nr de x ani? Platesc impozit in cazul in care am optat pentru impozitarea pe o suma fixa? Sau daca am optat pentru impozitul pe venit realizat si nu am activitate deloc, ce se intimpla? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
In cazul PFA norma de venit se plateste impozit la norma prevazuta pentru activitatea autorizata, chiar daca nu realizeaza venituri. In cazul impozitarii in sistem real impozitul pe venit se plateste in raport de venitul net realizat.
In cazul in care va infiintati PFA si optati pentru norma de venit, platiti impozitul la norma de venit, indiferent daca realizati sau nu venituri. De asemenea, daca optati pentru sistem real, platiti urmatoarele 16 % - impozit pe venit, 5,5 % contributia la sanatate (trimestrial), minimum 222 lei - lunar - contributia la fondul de pensii. Consider important de subliniat faptul ca la pensii si la sanatate platiti in mod obligatoriu, chiar daca nu relizati venit in fiecare luna....in cazul in care nu platiti, vi se adauga penalizari. Deci, nu cred ca este bine sa aveti in vedere varianta cu neplatitul contributiilor nu stiu cati ani. Puteti suspenda activitatea, pe baza unei cereri introdusa la Registrul Comertului 2-3 ani, in functie de siuatie.
Pfa si contributii
minu
Buna ziua. Am cateva intrebari:
Sunt tanar si am accesat fonduri europene pe agricultura si trebuie sa ma constitui ca PFA. Problema e ca productia inca nu ... (vezi toată discuția)