avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si Contributii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si Contributii

Buna ziua. Am cateva intrebari:
Sunt tanar si am accesat fonduri europene pe agricultura si trebuie sa ma constitui ca PFA. Problema e ca productia inca nu a intrat pe rod, va intra peste cativa ani.
1. Trebuie sa platesc asigurari de sanatate, contributie pentru pensie si impozit tinand cont ca inca nu produc nimic ci doar bag bani?
2. Daca trebuie sa platesc, cat e contributia minima la toate acestea?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: coman cristina , utilizator 13:37, 13 Ianuarie 2011
ca pfa chiar daca aveti sau nu profit ,trebuie sa platiti aceste taxe.La finante se depune o declaratie estimativa pt anul in curs(depinde cum functionati ca pfa :cu norma de venit sau in sistem real)dupa care platiti si impozit la stat si contributia la sanantate trimestrial.De cand sunteti pfa?
Multumesc pentru raspuns. Inca nu sunt PFA. Urmeaza sa infiintez. Eu am pomi fructiferi. Cum e mai bine sa fiu: cu norma de venit sau in sistem real?
Cam care ar fi cheltuielile pe luna tinan cont ca nu produc inca?
S inca o intrebare daca nu e preamult. Daca am PFA pentru pomicultura, pot sa am ca obiect de activitate si altceva(ex. sa aduc ierbicide, ingrasaminte) si sa le vand? Bineinteles toate pe factura, chitanta

Multumesc
eu sunt pfa in sistem real cat fac atat platesc,am optat pt sistem real deoarece lucrez in agricultura(tractor ,combina si toate cele )iar venitul il depaseam pe cel care era in norma de venit , ca cheltuieli v-am mai spus 16 % impozit pe profit(adica din ce va ramane dvs) anual dar se plateste trimestrial,si cei 5,5% sanatate tot estimativ deocamdata iar anul urmator se regularizeaza in functie de declaratia rectificativa pe care o veti depune la inceputul anului urnator pe anul 2011..Pt pomicultura si codul caen aferent acestui domeniu mergeti la registrul comertului ca acest cod caen mai are si alte coduri secundare ,sau pe langa acest cod caen al pomiculturii optati si pt alt domeniu de activitate ,acolo va veti lamuri ,una e cand vorbiti fata in fata si alta e cand comunici in scris.Mult succes!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere automate de cafea morinio morinio Buna ziua as avea nevoie de ajutorul dv. va rog frumos...as dori sa ma bag in o afacere cu automate de cafea, sunt 13 aparate deja bagate in locatii..trebuie ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Pfa - cum se plateste impozitul? ContSters246709 ContSters246709 buna ziua vreau sa imi fac un pfa si vreau sa stiu inpozitu de 16% il platesti in functie de profit sau ai nu ai profit tot il platesti? si mai am o ... (vezi toată discuția)