avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Afacere automate de cafea
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Afacere automate de cafea

Buna ziua as avea nevoie de ajutorul dv. va rog frumos...as dori sa ma bag in o afacere cu automate de cafea, sunt 13 aparate deja bagate in locatii..trebuie sa-mi fac un pf. dar nu stiu sub ce forma o sa dau impozitul anual la fisc , e un impozit ce se impune standard pe an...sau e pe baza de venit? va rog frumos...m-ar ajuta mai multe informatii...inainte sa ma bag in asa ceva...va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:41, 17 Aprilie 2014
E de doua tipuri la PFA
- pe baza de norme; indiferent de venit platesti impozit la norma + 5.5 % sanantate
Normele sunt aici:
[ link extern ]
Este valabil doar pt codurile caen de acolo. Daca nu exista caenul in acel tabel nu merge.
- in sistem real: platesti impozit din cat facturezi (incasezi) + sanatate 5.5 %
Pensia 252 lei minim lunar ( daca venitul este peste 804 lei net si nu ai CIM in alta parte)
In sistem real se estimeaza pt anul curent un venit, se plateste impozite la estimare iar pana pe 25.05.2015 se plateste diferenta de impozit (daca exista)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite pfa in sistem real vs norma de venit in 2016 nlaur86 nlaur86 Buna ziua, Stiu ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa multe dintre ele se bat cap in cap, motiv pentru care voi relua acest subiect. Vreau sa imi ... (vezi toată discuția)
Pfa si contributii minu minu Buna ziua. Am cateva intrebari: Sunt tanar si am accesat fonduri europene pe agricultura si trebuie sa ma constitui ca PFA. Problema e ca productia inca nu ... (vezi toată discuția)
Contributie din norma de venit ciprian_br ciprian_br buna ziua intentionez sa deschid un pfa sau ii pe codurile 9511+9512 (service calculatoare+gsm) norma de venit cumulata (cele 2 coduri caen) pentru judetul ... (vezi toată discuția)