Am cîteva întrebări în legătură cu pfa.
Cît ar costa (rotunjit) taxele pentru înregistrarea unui pfa?
Dacă fac un pfa cu impozit pe venitul real şi nu am activitate economică, trebuie să plătesc ceva la stat?
ªi dacă nu am activitate economică, există posibilitatea să fiu radiat din registrul comerţului?
(1) Nu stiu exact care sunt costurile infiintarii unei PFA, dar puteti afla mergand la Oficiul Registrului Comertului. Procedurile sunt mult mai simple decat in cazul SC.
(2) Daca optati pentru impunerea in sistem real si nu realizati nici un venit nu aveti nimic de plata sub forma de impozit. Va trebui sa platiti la Casa de Sanatate 5,5% CASS la nivelul salariului minim pe economie daca nu aveti si alte venituri.
(3) Cei de la Oficiul Registrului Comertului nu va radiaza daca nu aveti activitate.
Inteleg ca la casa de sanatate se platesc 5,5% din salariul minim pe economie, indiferent daca s-a realizat vreun venit ca PFA. Dar la casa de pensii se plateste vreo contributie, dupa acelasi sistem, procent din salariul minim? Eu as vrea sa inchei un contract cu cele doua case (sanatate si pensii) dupa ce imi fac PFA, si sa virez contributiile chiar daca se intampla sa nu am nici un venit. Este posibil? Si contributiile acelea facute chiar daca nu am avut venit realizat (daca se pot face si la casa de pensii) vor conta la pensionare?