1.sunt administratorul unui srl la care nu sunt angajat
2.sunt si somer
3. doresc un contract de prestari servicii cu o alta firma.
intrebare; daca din aceste prestari de servicii o sa am probabil un castig [sunt bonusat in functie de vanzari ] ,mai am dreptul sa beneficiez de somaj ?
Indemnizatia de somaj nu poate fi cumulata cu venituri din salarii , ci doar cu venituri din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare.
art.15 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege:
a) activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si/sau intreprinderi familiale conform legii;
b) exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale;
c) exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de catre zilieri;
d) activitati desfasurate de persoane fizice in urma carora se realizeaza venituri din agricultura, silvicultura sau piscicultura conform art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;
e) activitati in urma carora se realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor conform art. 61 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.”
(3) Se considera ca nu realizeaza venituri, potrivit prevederilor art. 5 pct. IV lit. c), art. 17 alin. (1) lit. f), art. 34 alin. (1) lit. b) si alin. (3) lit. b) si art. 66 alin. (1) din lege:
a) persoanele care nu realizeaza venituri impozabile sau care realizeaza venituri neimpozabile in conformitate cu Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) persoanele care realizeaza venituri din salarii reprezentand plati compensatorii acordate persoanelor disponibilizate din bugetul angajatorului, in temeiul contractului colectiv de munca aplicabil;
c) persoanele care realizeaza venituri din investitii, venituri din premii si din jocuri de noroc si venituri din transferul proprietatilor imobiliare definite conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Somaj
kennya
BUNA ZIUA SUNT IN SOMAJ DE LA SCOALA.AM TERMINAT POSLICEALA MAI EXACT LUNA ACEASTA MI-AM DEPUS DOSARUL DE SOMAJ CRED CA DE LUNA CE VINE IL PRIMESC.INTREBAREA ... (vezi toată discuția)